Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

NEDJELJA NA VIŠNJIKU

Kids' Athletics Day u Krešin dom dovodi djecu iz šest hrvatskih gradova

Autor: Zadarski list

27.11.2022. 07:30
Kids' Athletics Day u Krešin dom dovodi djecu iz šest hrvatskih gradova


U organizaciji Atletskog saveza Zadarske županije u sklopu obilježavanja Dana grada Zadra pod svodovima dvorane Krešimir Ćosić danas će se održati Kids’ Athletics Day. 


Nastupit će atletske škole iz Zagreba, Dubrovnika, Splita, Knina, Biograda i Zadra. Očekuje se sudjelovanje preko 150 najmlađih atletičara koji će se natjecati u šest disciplina: trčanje na 60 m, trčanje preko niskih prepona 50 m, štafetno trčanje (formula), žabice skokovi, bacanje medicinke 1kg iz klečećeg položaja i aerobno kružno trčanje tri minute s lopticama.


„Izuzetno smo sretni da možemo biti domaćini djeci koja se tek upoznaju s atletikom. U gradu Zadru ovaj vid natjecanja provodimo zadnjih osam godina i pokazao se jako dobrim i korisnim“, rekao je predsjednik Atletskog saveza Zadarske županije Slobodan Miolović
Specifičnost natjecanja su mješovite ekipe djevojčica i dječaka čime se potiče ravnopravnost spolova i razvija timski duh.


Za sve sudionike osigurane su medalje kao uspomena na ovaj sportski događaj, a tri najbolje ekipe po dobnim kategorijama osvojit će pehare. 


Početak natjecanja je u 12 sati.