Srijeda, 15. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

JUŽNA AMERIKA

Argentina nastavila pobjednički niz, Urugvaj iznenadio Brazil

Autor: Robert Hrkać

18.10.2023. 08:30
Argentina nastavila pobjednički niz, Urugvaj iznenadio Brazil

Foto: Reuters



Sinoć je odigrano novo kolo južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2026. Venezuela je u prvom susretu večeri razbila Čile rezultatom 3 : 0 na svom stadionu Monumental de Maturín. Pogotke za domaćine postigli su Soteldo, Rondon i Machis. Paragvaj je u Asuncionu minimalno slavio protiv Bolivije, a pogodak odluke djelo je napadača Torina Antonia Sanabrie.


Ekvador i Kolumbija su u Quitu odigrali bez golova, a bliže pobjedi bili su gosti. Naime, Luis Diaz je u 61. minuti promašio kazneni udarac, a istom je igraču poništen pogodak u 37. minuti, kao i njegovom suigraču Cuesti.


Urugvaj je u derbiju kola iznenađujuće pobijedio Brazil 2 : 0 u Montevideu. Junak pobjede momčadi Marcela Bielse bio je Darwin Nunez, koji je zabio otvarajući pogodak, a kasnije je upisao i asistenciju za de la Cruza. Utakmicu je obilježila teška ozljeda Neymara, koji je u bolovima napustio u prvom poluvremenu. U posljednjoj utakmici dana, Argentina je na gostovanju u Peruu osvojila nova tri boda. U pobjedi od 2 : 0 oba pogotka za aktualne svjetske prvake postigao je neuništivi Lionel Messi.