Četvrtak, 2. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Međugorje Cup 2024

Arbanasi prvi sa selekcijom 2009. godišta

Autor: Šime Ćurko

22.02.2024. 10:00
Arbanasi prvi sa selekcijom 2009. godišta

Foto: NK Arbanasi



Završio je nogometni turnir Međugorje Cup 2024. I to na sjajan način za Školu nogometa NK Arbanasi, koja je nastupila s tri momčadi. Pioniri (igrači rođeni 2009. godine) osvojili su zlatno odličje, svladavši u finalu Split nakon boljeg izvođenja udaraca s bijele točke, budući da je osnovni dio završio bez pogodaka. Put do prvog mjesta nije bio lagan, što daje dodatnu težinu ovom uspjehu. Arbanasi su u grupnoj fazi slavili protiv Lokomotive iz Rijeke i Orkana, dok su s Primorcem odigrali neriješeno. U četvrtfinalu su nakon raspucavanja s bijele točke pobijedili Adriatic II, a u polufinalu svladali prvi sastav Adriatica. S naglaskom da su za polufinale i finale zbog ozljeda i bolesti treneri morali pridodati tri igrača 2010. godišta, Franu Vrkića, Šimu Ročka i Antonija Mataiju. Veliko priznanje dobio je i Toni Živković, koji je proglašen najboljim igračem turnira za ovaj uzrast. Pionire su vodili treneri Damir Ivančić i Marijan Maruna.



Kadetska selekcija (2007./08. godište), pod vodstvom trenera Harija Rančića, u skupini je imala tri pobjede (Dugopolje, Zabok i Prečko), dok je s Abecedom sporta odigrala neriješeno. Uslijedila su dva poraza, u polufinalu od Pomorca 1921, a potom u u dvoboju za treće mjesto od gradskih rivala iz Abecede.




Najmlađi uzrast (pioniri 2010.) ispao je u četvrtfinalu od Adriatica iz Splita. Dječaci koje je vodio Danilo Paunović u skupini su imali po jednu pobjedu, poraz i remi što je bilo dovoljno za prolazak u četvrtfinale. Tamo ih je dočekala snažna momčad splitskog Adriatica, koja ih je nakon velike borbe savladala rezultatom 2:0.


– Kada sve zbrojimo i oduzmemo zadovoljstva za naše mlade igrače, njihove trenere i roditelje, koji su i u Međugorju pružali podršku, ima napretek. Pogotovo kada se u obzir uzmu problemi s ozljedama i bolesti kojih je bilo puno. Čestitke igračima 2009. godišta na prvom mjestu, kao i ostalim dvjema selekcijama. Kadeti su bili odlični, iako su se nadali otići do kraja. Nastupili su s dosta igrača ulaznog godišta. I naši pioniri 2010. godišta zaslužuju maksimalnu potporu – rekao je Marijan Maruna, voditelj Škole nogometa Arbanasi.



Na turniru, koji se osim u Međugorju igrao i u susjednim mjestima, nastupilo je ukupno 56 momčadi iz Hrvatske, Srbije te Bosne i Hercegovine te je u četiri dana odigrano 112 utakmica.


 


Momčadi Arbanasa


Kadeti, (2007./08.): Luka Dundović, Roko Jurko, Gabrijel Predovan, Filip Zrilić, Niko Čandić, Mate Stipčević, Fabio Dadić, Luka Mišulić, Jacopo Komazec, Dominik Mamić, Karlo Galović, Dino Režan, Tonči Perković, Šime Tršić, Lovre Uglešić, Niko Kalmeta, Niko Gospić i Roko Gulan. Trener: Hari Rančić.


Pioniri (2009.): Toni Živković, Ivan Božić, Petar Bugarija, Antonio Bugarija, Mihael Ostojić, Toni Jurišić, Diego David Perović, Duje Perko, Ivan Radić, Matej Galešić, Matej Tomašković, Matija Čirjak, Mate Mamić, Donato Perinović i Pavle Jurjević. Treneri: Damir Ivančić, Marijan Maruna.


Pioniri (2010.): Luka Nimčević, Ivan Topalović, Edi Volarević, Matija Oljica, Jakov Pedišić, Lovro Čadež, Jakov Goreta, Mario Fabijan, Antonio Mataija, Šimun Surać, Frane Vrkić, Šime Ročak, Gabrijel Dao, Ante Kazija, Bepo Juričin. Trener: Danilo Paunović.


 


Rezultati Arbanasa


Kadeti (2007./08.): Skupina: Dugopolje 2:1, Zabok 2:0, Abeceda sporta 0:0, Prečko 2:0. Polufinale: Pomorac 1921 1:2. Za treće mjesto: Abeceda sporta 0:5.


Pioniri (2009.): Skupina: Lokomotiva (Rijeka) 2:1, Primorac 0:0, Orkan 5:0 (0:0). Četvrtfinale: Adriatic II (Split) 6:5 (0:0). Polufinale: Adriatic 2:1. Finale: Split 5:4 (0:0).


Pioniri (2010.): Skupina: Trnje 3:0, Primorac (S) 2:2, GOŠK Dubrovnik 0:1. Četvrtfinale: Adriatic (Split) 0:2.