Srijeda, 17. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Najulov 2022.

Marko Pintarić - Prva Markova palamida

Autor: Boris Bulić

17.11.2022. 14:38
Marko Pintarić - Prva Markova palamida

Foto: Osobna arhivaIz Maribora nam se javio Marko Pintarić, strastveni ribolovac koji je svoj godišnji odmor proveo na Pagu na najbolji mogući način, loveći ribu. Strast mu je spinning, a ulova se ne srami.


Nema do lukobrana


– Toga sam jutra počeo rano loviti, već oko 5 ujutro, Prvo sam lovio po luci u Mandrama ne bih li našao kakvog brancina kojeg tražim već sigurnih pet godina. Nažalost, ni toga jutra nije bilo ništa od brancina, priča nam Marko.


– Odustao sam od luke pa sam pošao na valobran, na kojem sam čuo da radi plava riba. Tako ja bacam sve, od jiga preko gume pa do žlice. I sve bacam u prazno bez rezultata. Već sam ozbiljno razmišljao o povratku i odlasku na kavu jer mi se sve činilo vrlo uzaludno, nastavlja Marko svoju priču.


Pomoć u zadnji tren
– I onda odjednom, oko šest i pol, na vobler neke japanske marke, baš ne znam koje, udarac! Koja je to borba bila! Riba zakačena na light opremu, FC od 0,23 milimetra i štap Westin 5 do 25 grama. To je bio doživljaj. Dril je bio izvanredan i trajao je sigurnih 15 minuta jer sam bio, naravno, bez podmetača. Srećom mi je u pomoć priskočio kolega ribolovac iz Ljubljane, tako da je moja prva palamida ulovljena s obale napokon bila svladana. Bila je duga 55 centimetara i nešto teža od dva kilograma, ispričao nam je Marko Pintarić.