Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Najulov 2022.

JOSIP KAJFEŠ: Kapitalac na light opremu

Autor: Boris Bulić

14.11.2022. 09:17
JOSIP KAJFEŠ: Kapitalac na light opremu


Iz Zagreba nam se javio Josip Kajfeš koji je uspio light opremom nasukati ribu težu od 5 kilograma. Naravno da je nije nasukao u Zagrebu nego u Novigradskom moru.


Kao da sam pao u more


– Moj brat, prijatelj i ja, uputili smo se čamcem na uobičajeno mjesto gdje svako jutro lovimo brancine. Pozicija nije neka tajna no za ovu priliku možemo reći da je to u Novigradskom moru. Sat i pol vremena smo lovili no nije se ama baš ništa događalo, priča nam Josip.


– I onda odjednom, nakon tih sat i pol tišine – BAM!!! U doslovnom značenju te riječi! Riba se bacila za površincem tako glasno da je prijatelj mislio da sam pao u more.
Srećom, do toga nije došlo već je to bio prvi pozdrav i susret s našim brancinom.


Najbolje tek dolazi


– Lovio sam štapom Penn Conflict Eging, varalicom Sakura Dynastick od 10 grama, rolom Sakura Ceos i špagom Sakura Sensibraid od 0.10 milimetara te fluorocarbonom Carraluss od 0,25 milimetara. Zato je to i bio nevjerojatan gušt. Imati takvu ribu na štapu od 20 grama rezultiralo je vatrenom borbom od desetak minuta. A kada je mrcina napokon došla u čamac, euforiji i uzbuđenju nije bilo kraja, pa sigurno još naredna dva dana! Kad smo ga izvagali ispalo je da je bio težak 5,5 kilograma.


Nakon tog ulova, mnogo ljudi mi je čestitalo i reklo kako mi je ovo vjerojatno ulov života i da je teško da će još jednom naići tako nešto. No ja definitivno negiram takve izjave jer sam u potpunosti siguran da najbolje tek dolazi, ispričao nam je Josip Kajfeš.