Nedjelja, 11. lipnja 2023

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

SENIORSKO PRVENSTVO

Tei Sikirić dva zlata, Zubatac za povijest

Autor: Šime Ćurko

26.10.2022. 11:42
Tei Sikirić dva zlata, Zubatac za povijest

Foto: ArhivaU Makarskoj je održano seniorsko Prvenstvo Hrvatske u sportskom ribolovu s obale gdje se u muškoj i ženskoj konkurenciji okupilo 24 najboljih, koji su to pravo stekli nakon uspjeha na klupskim, županijskim i međužupanijskom natjecanjima. Prvoga dana se lovilo na plaži u Tučepima po jakom jugu, a dan kasnije natjecatelji su prebačeni na središnju makarsku plažu gdje ih je dočekala bonaca. Lovili su se uglavnom špari, knezi, pirke, arbuni, fratri, iglice, lice i cipli. U ženskoj konkurenciji odlične su bile članice zadarskog Zubatca. Tako je Tea Sikirić osvojila devetu seniorsku titulu prvakinje Hrvatske s obale, a s Kristinom Štrbac, također deveti put u karijeri, osvojila je i ekipno prvo mjesto. Veliki uspjeh ostvarila je i Vesna Pribilović, članica biogradske Podlanice, koja je osvojila pojedinačno drugo mjesto.


Najbolja godina


– Ovo mi je najbolja godina u karijeri kad je riječ o domaćim natjecanjima budući da sam osvojila sve što se osvojiti moglo, županijsko, međužupanijsko i državno natjecanje u kategoriji seniorki s obale. Sretna sam što smo i kao klub ostvarile odličan rezultat budući da su nam pripale sve tri ekipe medalje, što se dogodilo prvi put u povijesti Zubatca – kaže Sikirić koja je titulom prvakinje Hrvatske osigurala ostanak u reprezentaciji i za 2023. godinu kada će se u 11. mjesecu održati Svjetsko prvenstvo u Italiji na Siciliji. Status reprezentativke za sljedeću godinu potvrdila je i Ardena Bajlo. Sikirić, A. Bajlo i E. Bajlo ovogodišnje Svjetsko prvenstvo s obale očekuje sredinom studenoga u Tunisu. Tako će članice Zubatca popuniti pola reprezentacije budući da će na SP-u nastupiti šest ribolovki.


– Odmah nakon Prvenstva Hrvatske počele smo pripreme za Tunis – zaključila je Tea. Kako je naglasila Sikirić, u ekipnoj konkurenciji Zadranke su na PH zauzele cijelo pobjedničko postolje budući da su druge bile majka i kći Ardena i Estera Bajlo, a treće Vesna Švenjak i Gordana Sikirić.
Kad je riječ o članovima Zubatca u muškoj konkurenciji ekipni prvaci Hrvatske postali su Igor Lakić i Nino Jukić dok je u pojedinačnoj konkurenciji broncu osvojio Dubravko Pejdo, koji je tim rezultatom osigurao odlazak na Svjetsko prvenstvo sljedeće godine u Italiju. Jukića i Pejdu sljedeći mjesec očekuje nastup na SP-u u Tunisu.
Rezultati


Seniori, pojedinačno: 1. Josip Tadin (Nebojsija, K. Kambelovac), 2. David Pinezić (Meduza, Rovinj), 3. Dubravko Pejdo, 5. Igor Lakić (obojica Zubatac, Zadar), 7. Marin Budanović (Orada, Pag), 11. Nino Jukić, 12. David Bajlo (obojica Zubatac), 16. Igor Palić (Sipa, Benkovac), 23. Tomislav Štrkalj (Zubatac)


Momčadski: 1. Zubatac II, Zadar (Jukić, Lakić), 5. Zubatac (Pejdo, Bajlo), 9. Orada (Budanović), 14. Sipa (Palić), 16. Zubatac III (Štrkalj).


Seniorke, pojedinačno: 1. Tea Sikirić (Zubatac, Zadar), 2. Vesna Pribilović (Podlanica, Biograd n/M), 4. Gordana Sikirić, 5. Ardena Bajlo, 8. Vesna Švenjak (sve Zubatac), 9. Jagoda Razum (Uligna, Kukljica), 10. Kristina Štrbac 13. Estera Bajlo (obje Zubatac), 21. Renata Antičević (Sipa, Benkovac)


Seniorke, ekipno: 1. Zubatac II, Zadar (T. Sikirić, Štrbac), 2. Zubatac (A. Bajlo, E. Bajlo), 3. Zubatac II (Vesna Švenjak, G. Sikirić), 5. Podlanica (Pribilović), 11. Uligna (Razum), 16. Sipa (Antičević).