Četvrtak, 20. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

30 C°

"Mamma Mia"

Velik uspjeh novog singla popularnog triljskog repera Grše: Prvi put #1 na Billboardu

Autor: Ivana Kocijan

27.04.2023. 08:53
Velik uspjeh novog singla popularnog triljskog repera Grše: Prvi put #1 na Billboardu

Foto: MARKO LOPAC

Prvi hrvatski glazbenik na vrhu liste Billboard Croatia SongTriljski reper Grše, vodeće ime nove generacije domaće hip-hop scene, prvi je hrvatski glazbenik na vrhu Billboard Croatia Songs, liste najslušanijih pjesama na digitalnim streaming servisima u Hrvatskoj. Novim singlom »Mamma Mia« oduševio je publiku i odmah u prvom tjednu objave dosegnuo broj 1 navedenog »charta«.


»Prvi put #1 na Billboardu u Hrvatskoj, najslušanija pisma ovaj tjedan u državi i prvi Hrvat na #1« riječi su kojima je na Instagramu podijelio sjajnu glazbenu vijest. Njegov prethodni singl »Sip« nalazi se na 7. mjestu iste liste, što znači da se Grše s čak dvije pjesme nalazi u Top 10 Billboard Croatia Songs charta.


Pravog ime Grgo Šipek, a javnosti poznatiji kao Grše, unazad nekoliko godina oduševljava publiku i ostvaruje sve zamjećeniji uspjeh. Prvi album »Tilurium« objavio je 2019. godine, a 2021. stigao je »Platinum« nagrađen glazbenom nagradom Rock&Off. Njegove pjesme »Mamba«, »Highlife« ili »Sin City« ostvarile su milijunske brojke slušanosti i pregleda videospotova na streaming platformama, a redom zauzimaju visoke pozicije digitalnih lista YouTube Trending i Billboard Croatia Songs.
Pjesma »Mamma Mia« njegov je prvi ovogodišnji singl, a objavljena je uoči nastupa na rasprodanom festivalu »Drito iz Boćarskog«, održanom sredinom travnja u Zagrebu. Pjesma je objavljena u izdanju diskografske kuće yem, a produkciju potpisuju Lockroom i El Maar. Prateći videospot približava se brojci od milijun pregleda na YouTubeu te se trenutačno nalazi i na visokoj 2. poziciji YouTube Trendinga u Hrvatskoj, a pjesma se nalazi i u Top 50 najtraženijih pjesama na listi Shazam Croatia.