Petak, 12. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

28 C°

U sklopu turneje

Unaprijed rasprodan zagrebački koncert: Euforičan nastup dvojca Buč Kesidi na Šalati

Autor: Ivana Kocijan

29.05.2023. 09:35
Unaprijed rasprodan zagrebački koncert: Euforičan nastup dvojca Buč Kesidi na Šalati

Foto: Vedran Metelko

Pred više od 4.700 fanova dvojac je stigao svega tjedan dana nakon nastupa u Novom SaduPopularni srbijanski bend Buč Kesidi preksinoć je održao sjajan koncert na rasprodanom stadionu Šalata u Zagrebu. Omiljeni zagrebački stadion dosad su punila velika strana imena kao što su Duran Duran ili Manu Chao te domaći rock izvođači kao što su Pips, Chips & Videoclips te Goran Bare & Majke, a sada je to uspjelo i daleko najmlađima od njih, ljevorukom disco pop-rock duu iz Pančeva koji je dosad objavio samo dva studijska albuma.


Pred više od 4.700 fanova dvojac je stigao svega tjedan dana nakon nastupa u Novom Sadu. U sklopu turneje »Skupi snagu« Zoran Zarubica i Luka Racić predstavili su sve što imaju – jake singlove i skrivene favorite okupljene na albumima »Posesivno – ospulsivni hospul« i »Euforija«, kao i nove tri pjesme »Trebaš mi«, »Skupi snagu« i »Curimo po asfaltu«. »Nema ljubavi u klubu«, »Laž«, »Subota«, »Nebitna«, »Tiho«, »Kasno je« pojačanje su dobile u neobjavljenim gostima.


Maskirani dvojac Nipplepeople s bendom je izveo »Frku«, a z++ svoja dva jaka singla »Dijamanti« i »Ljeto već je gotovo« u velikom finalu koncerta zaključenom »Idemo do hodnika« i »Đuskanje ne pomaže«.
– Na Šalati se dogodilo nešto posebno i veoma bitno za nas, toliko podrške i ljubavi cijelog grada pomoglo nam je da ostvarimo nešto što smo sanjali kao klinci. Svirati na punom stadionu nije mala stvar, a nešto nam govori da smo zbog vas tek na početku. Zbog vas vrijedi uložiti svoj maksimum i dati sve od sebe kako bismo pokazali našu muziku u najboljem svjetlu. Beskrajno vam hvala na tome, vidimo se ponovo uskoro, poručio je bend nakon koncerta.


Sjajni su bili i gosti koji su otvorili koncertnu večer. Popularni slovenski bend Joker Out »natjerao« je više od 2.500 fanova da se pojave na njihovom nastupu koji je kulminirao eurovizijskim favoritom »Carpe Diem«, ali i pokazao da bend ima vjerojatno najjaču hrvatsku fan-bazu za jednog slovenskog izvođača. Priliku da otvore koncert dobili su članovi zagrebačkog garažnog dvojca Djeca! uz pomoć Pocket Palme.