Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

spektakl

VIDEO Poznati youtuber proveo sedam dana zakopan živ u šokantnom izazovu

Autor: M. Č.

23.11.2023. 17:50
VIDEO Poznati youtuber proveo sedam dana zakopan živ u šokantnom izazovu

U videu dijeli svoje nadrealno iskustvo, otvarajući se o mentalnoj agoniji koju je prošao unatoč svim pripremamaPopularni YouTuber MrBeast, po pravom imenu Jimmy Donaldson, šokirao je svojih 212 milijuna pretplatnika na YouTubeu provodeći sedam dana zatvoren u lijesu zakopanom pod zemljom. Dok bi samo razmišljanje o ukopavanju živog čovjeka izazvalo jezu kod većine ljudi, MrBeast, poznat po svojim ekscentričnim izazovima i filantropiji, odlučio se na ovu ekstremnu avanturu kako bi zabavio svoju masivnu online publiku.


Ova vratolomna izvedba, slična onoj Ume Thurman u filmu Kill Bill, prikazala je poznatog kreatora obučenog u odijelo kako se spušta u zemlju u prozirnom lijesu opremljenom osnovnim potrepštinama poput hrane i vode. Kamere unutar lijesa dokumentirale su cijelo iskustvo, osiguravajući sigurnost ovog pothvata.

Koristeći bager, MrBeast i njegovi prijatelji prekrili su lijes s gotovo 10 000 kila zemlje, postavivši ga sigurno ispod površine. S walkie-talkie uređajem održavao je komunikaciju sa svojim timom koji se nalazio na površini, povjeravajući im svoj život lijesu tijekom sedmodnevnog izazova.


Unatoč pomnim sigurnosnim mjerama, MrBeast je smatrao tjedan dana ukopa izuzetno iscrpljujućim. U videu koji dokumentira pothvat, izrazio je izazove s kojima se suočavao i snažno odvratio svoje sljedbenike od pokušaja sličnog poduhvata kod kuće. Tijekom cijelog iskustva, rasplakao se u više navrata, posebno prilikom izlaska iz lijesa nakon završetka izazova.


Jedna od značajnih briga bila je rizik od stvaranja krvnih ugrušaka zbog provedenog produljenog vremena u zatvorenom prostoru. MrBeast, prepoznavši potencijalne opasnosti, istaknuo je negativne utjecaje koje je iskustvo imalo na njegovo tijelo. Međutim, srećom je izašao iz lijesa bez ozljeda, otklanjajući zabrinutost o mogućim dugoročnim utjecajima na njegovo zdravlje.


Ova hrabra avantura slijedi MrBeastov pokušaj postavljanja rekorda ukopavanjem živog na 50 sati 2021. godine, pokazujući njegovu spremnost da izazove vlastite granice. I dok je ovaj pothvat bio dobrovoljan i pažljivo pripremljen, služi kao oštar podsjetnik na ekstremne korake koje neki stvaratelji sadržaja poduzimaju kako bi zadržali pažnju svoje publike u konkurentnom svijetu online zabave.


Inače, MrBeast je zaradio 54 milijuna dolara u 2021. godini. Prema Forbesu, on navodno zarađuje oko 5 milijuna dolara mjesečno, što ga čini najplaćenijim kreatorom sadržaja na YouTubeu. Unatoč tome što je aktivan na YouTubeu od 2012. godine, MrBeast je postao poznat tek 2018. godine nakon što je dao tisuće dolara nepoznatim Twitch streamerima i YouTuberima.