Četvrtak, 30. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

BABY LASAGNA

U engleskom jeziku pojam "baby lasagna" znači nešto sasvim drugo, iznenadit će vas

Autor: R.H.

14.05.2024. 18:29
U engleskom jeziku pojam

Foto: Sasa Miljevic/PIXSELLMarko Purišić iliti Baby Lasagna svojim je nevjerojatnim uspjehom na Eurosongu u Švedskoj ujedinio Hrvatsku kao rijetko tko. Osvojivši drugo mjesto u Malmou s pjesmom “Rim Tim Tagi Dim”, Marko je ostvario najbolji rezultat Hrvatske na Eurosongu, a trofej mu je izmakao ‘za dlaku’.


Publika svih natjecateljskih zemalja našem je predstavniku dala najviše bodova, 337, no to je bilo nedovoljno za prvo mjesto budući da je žiri bio naklonjeniji Švicarcu Nemu.  Unatoč drugom mjestu, “Rim Tim Tagi Dim” našla se među najslušanijima na Spotifyu, čime se još jednom pokazalo kako je publika zaluđena njegovom pjesmom.


Mnogi se pitaju što na engleskom jeziku znači izraz ‘baby lasagna’, a kako je objašnjeno u Urban Dictionaryju, to je naziv za opuštenu i naboranu kožu na trbuhu žene nakon što rodi dijete. “Čini se kao da gledate krišku lazanja sa strane”, objašnjavaju. Anglist i prevoditelj Mišo Grundler je u razgovoru za Zadovoljna.hr komentirao točnost tog podatka. “Radi se o opskurnom slengu koji je nastao na internetu. Čak mislim da osim spomenutog rječnika nitko ne upotrebljava ovaj pojam. Viđao sam ga na internetu, na forumima i Redditu, ali nisam čuo da netko u praksi doista postpartum trbuh naziva tako. Pojam je nastao tako što strije na trbuhu iz profila podsjećaju na slojeve lazanje, odnosno na presjek lazanje”, kazao je Mišo.