Subota, 13. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

The Movie Critic

Šuška se da je Quentin Tarantino angažirao Brada Pitta za svoj posljednji film

Autor: T.I.

02.02.2024. 18:18
Šuška se da je Quentin Tarantino angažirao Brada Pitta za svoj posljednji film

Foto: Sony Pictures

Ako je priča o suradnji istinita, onda bi se moglo desiti da snimanje neće početi do druge polovice ove godine s obzirom da je Pitt trenutno angažiran na snimanju filma pod radnim nazivom „Apex“ o Formuli 1Davno je Quentin Tarantino najavio da će snimiti deset filmova i da poslije svoje 60.-e godine više neće sjedati u redateljsku stolicu. Kako, stvari sada stoje, prvo obećanje mogao bi ispuniti jer je dosad snimio devet dugometražnih filmova i u fazi pripreme je deseti pod radnim, nazivom „The Movie Critic“. Drugo obećanje će prekršiti minimalno, za manje od dva mjeseca navršit će 61 godinu.


Prema dosadašnjim informacijama koje je – često nedosljedno – pružao sam Tarantino, radnja njegovog posljednjeg filma smještena je u njemu omiljeno desetljeće, 70-e godine prošlog stoljeća i vrti se oko ženskog lika. S obzirom na ime filma, nagađa se da je baziran na stvarnoj ličnosti, utjecajnoj filmskoj kritičarki Pauline Keal koja je desetljećima bila strah i trepet za filmske studije i redatelje, jer su njezine kritike u New Yorkeru znale odrediti sudbinu nekog filma na blagajnama kina.


S tim u skladu, prva očekivana vijest o filmu čije je snimanje najavljivano za prošlu jesen što se očito nije desilo, je moguće ime glavne glumice.
To se nije desilo, Deadline sada javlja iz svojih izvora da će Tarantino angažirati Brada Pitta za jednu od uloga. Koju, ne zna se, ali sigurno neće biti sporedna. Ako se to ostvari, ovo će biti njihova treća suradnja. Brad Pitt je prije ostvario dva dojmljiva nastupa u „Inglorious Basterds“ iz 2009. i „Once Upon A Time in Hollywood“ iz 2019. godine za koji je zaradio i Oscara za sporednu ulogu.


Ako je priča o suradnji istinita, onda bi se moglo desiti da snimanje neće početi do druge polovice ove godine s obzirom da je Pitt trenutno angažiran na snimanju filma pod radnim nazivom „Apex“ o Formuli 1. U tom filmu Pitt glumi vozača koji je otišao u mirovinu pa se vratio da popuni tim Formule 1 i da uz vozača debitanta uza sebe pokuša doći do titule prvaka. Film ima potencijala da postane hit, osim Pittove karizme, ostvarenju tog potencijala mogao bi pomoći i redatelj Joseph Kosinski, ako se zna da potpisuje jedan od najvećih hitova iz 2022. godine „Top Gun: Maverick“.