Srijeda, 17. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

37 C°

Glazbena legenda

Stiže novi dokumentarac o Johnu Lennonu. Otkrivene do sad neispričane priče, kao i Lennonove posljednje riječi

Autor: L. S.

04.12.2023. 09:09
Stiže novi dokumentarac o Johnu Lennonu. Otkrivene do sad neispričane priče, kao i Lennonove posljednje riječi

Foto: REUTERS

Narator dokumentarca je glumac Kiefer Sutherland, a u dokumentarnom filmu pojaviti će se i Lennonovi prijatelji1980. godine život ikone Beatlesa Johna Lennona oduzet je od strane Marka Davida Chapmana, te je tada svijet ostao siromašniji za još jednu veliku glazbenu legendu.


Novi dokumentarac u tri djela naziva “John Lennon: Murder Without a Trial” uskoro dolazi na Apple TV+, a iz najave je vidljivo kako će otkriti skrivene detalje i do sada neispričane priče vezane uz Lennonovo ubojstvo.

U dokumentarcu će se između ostalog pojaviti i vratar koji tvrdi da je čuo Lennonove posljednje riječi: “Pogođen sam”.


“Išla mu je krv iz usta. Samo se srušio na pod”, ispričao je vratar Jay Hastings, te dodao:


“Napola sam ga okrenuo na leđa i skinuo mu naočale, stavio ih na stol, a Yoko je vrištala: “Zovite hitnu, zovite hitnu, zovite hitnu”.


Taksist Richard Peterson također je otkrio da je svjedočio pucnjavi dok je sjedio u svom automobilu ispred zgrade, te ispričao kako je vidio Chapmana, koji je prema njegovom opisu bio “krupan tip”, te je ispričao kako je ugledao samu pucnjavu i pritom mislio da je u tijeku snimanje nekog filma.


Uskoro je shvatio da o tome nije bila riječ.


Narator dokumentarca je glumac Kiefer Sutherland, a u dokumentarnom filmu pojaviti će se i Lennonovi prijatelji kao i Chapmanovi branitelji, psihijatri, detektivi i tužitelji.


Chapman se u prošlosti ispričao Lennonovoj supruzi Yoko Ono. “Žao mi je zbog boli koju sam joj prouzročio. Cijelo vrijeme razmišljam o tome”, rekao je Chapman na saslušanju za uvjetnu 2020.


Dokumentarac izlazi 6. prosinca, piše Metro.