Srijeda, 29. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

Želja velikog glumca

Dok promovira novi film, Christian Bale otkrio koju bi glazbenu zvijezdu rado glumio

Autor: T.I.

20.12.2022. 19:42
Dok promovira novi film, Christian Bale otkrio koju bi glazbenu zvijezdu rado glumio

Izbor je prilično zanimljiv, riječ je o Shaunu Ryderu, osebujnom pjevaču britanske skupine Happy Mondays koja je žarila i palila, figurativno i doslovno početkom 90-ih godina prošlog stoljećaDok Christian Bale promovira svoj novi film, Netflixov „The Pale Blue Eye“, proslavljeni engleski glumac ovjenčan Oscarom za ulogu u filmu „Boksač“, usput otkriva i svoje neostvarene želje u profesionalnom životu.


Glumac koji se dokazao u mnogim žanrovima, od debija u Speilbergovom „Carstvu sunca“ 1987. godine, preko iznimne „Vitez tame“ trilogije Nolanovih filmova o Batmanu, do novijih Hitova „American Hustle“, „The Big Short“, „Vice“ i „Ford v Ferrari“, nikad nije imao prominentnu ulogu u nekom glazbenom biografskom filmu.


U recentnom razgovoru za NME otkrio je da ima takvih ambicija, a onda i odabrao kog bi u biografskom filmu najradije tumačio. Izbor je prilično zanimljiv, riječ je o Shaunu Ryderu, osebujnom pjevaču britanske skupine Happy Mondays koja je žarila i palila, figurativno i doslovno početkom 90-ih godina prošlog stoljeća, ali je ostala uglavnom britanska glazbena znamenitost.
“Uvijek je bio tako zanimljiv lik. Odrastao sam obožavajući Happy Mondays, pa da, bilo bi ga jako zabavno igrati.” – rekao je proslavljeni glumac koji je svoje teenagerske godine proživio u idili primorja engleskog Dorseta, da bi se nakon razvoda roditelja s ocem i sestrom preselio o Los Angeles.


No, čini se da mu ta želja neće biti ispunjena, bar ne u doglednoj budućnosti, jer se film o životu Shauna Rydera već snima prema njegovoj biografiji iz 2011. godine. Za film kojeg potpisuje Matt Greenhalgh, specijaliziran za sličnu tematiku (snimio je priču o mladom Johnu Lennonu „Nowhere Boy“ i „Control“, film baziran na životu frontmena grupe Joy Division Iana Curtisa), već je odabran glavni glumac, Englez Jack O’Conell, poznat po seriji „Skins“.


Inače u svom novom filmu „The Pale Blue Eye“, koji u kina stiže 23. prosinca, a na male ekrane, odnosno Netflix 6. siječnja , Bale glumi detektiva kojeg je život umorio i koji mora riješiti ubojstvo vojnika na američkoj vojnoj akademiji. U toj misiji upoznaje kadeta s kojim zajedno rješava slučaj. Priča je zamišljena tako da je taj kadet proslavljeni pisac i pjesnik Edgar Allan Poe. Zapravo, izmišljena priča se vrti oko toga kako je Poe postao veliki pisac detektivskih priča, mračnih pjesama i boem baš pod utjecajem ostarjelog i u život razočaranog detektiva.