Četvrtak, 20. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

31 C°

Nova pjesma

Singl »Vjeruj mi« benda ectratis: o imaginarnoj osobi opsjednutoj modernim trendovima

Autor: Claudia Bošković

14.09.2023. 09:16
Singl »Vjeruj mi« benda ectratis: o imaginarnoj osobi opsjednutoj modernim trendovima

Foto: Promo

Ironično upućuje konkretnu i nedvosmislenu izjavu, profilirajući se kao svojevrsni komentar modernog društvaSingl »Vjeruj mi« najnovije je glazbeno ostvarenje »one-man« studioprojekta i live benda ectratis iza kojega stoji zagrebački glazbenik Matej Blečić. Nakon izdavanja dvaju albuma The Artificial Spirit (2019.) i Clock Is a Thing of the Past (2022.) nedavno je svjetlo dana ugledao novi singl i videospot »Vjeruj mi«, pop rock broj s new wave i fusion prizvukom koji će ujedno biti objavljen na nadolazećem studijskom albumu koji je trenutačno u procesu rada.Nastavljajući se na pjesme s drugog albuma »Clock Is a Thing of the Past«, trilogija pjesama redoslijeda »Tvoje ime« – Nije bitno« – »Vjeruj mi« ironično upućuje konkretnu i nedvosmislenu izjavu, profilirajući se kao svojevrsni komentar modernog društva.
– Za razliku od pjesama »Tvoje ime« i »Nije bitno« čiji su tekstovi više romantično orijentirani, premda nisu namijenjeni specifičnoj osobi, već općenito ocrtavaju određena emocionalna stanja koja proizlaze iz »ljubavnih problema«, »Vjeruj mi« zapravo govori o imaginarnoj osobi koja je opsjednuta modernim društvenim trendovima i jakim konformizmom koji nastaje kao posljedica pokušavanja uklapanja u takve »kalupe« i vrijednosti koje nam isto takvo društvo nameće svaki dan kroz medije, objasnio nam je Matej Blečić.


U studijskoj izvedbi pjesme sudjelovali su članovi ectratis live benda Matej Blečić (vokal, gitara, bas, synth, produkcija i miksanje), Jelena Galić (back vokal) i Tin Brkljačić (bubnjevi), dok je gitaru kao gost snimio mladi i talentirani gitarist Luka Kramar.


Mastering potpisuje producentica Angel Marcloid iz Chicaga (SAD). »Retro style« spot je sniman u Sunday Studios u Svetoj Nedelji koji vodi Sven Pavlović. Videospot je režirao Tihomir Kerežia, a u njemu još gostuju Maja Škreblin kao back vokal i Tomislav Tonković na gitari.