Petak, 21. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

32 C°

Presudio "moralni kompas"

Rod Stewart odbio milijunsku ponudu za nastup u Saudijskoj Arabiji. Razlog nema veze s glazbom

Autor: T.I.

13.10.2023. 14:31
Rod Stewart odbio milijunsku ponudu za nastup u Saudijskoj Arabiji. Razlog nema veze s glazbom

Foto: Joe Bielawa/Wikimedia Commons

Zahvalan sam što imam izbor hoću li ili ne nastupiti u Saudijskoj Arabiji. Za razliku od tamošnjih građana koji imaju krajnje ograničene izbore... žene, LGBTQ zajednica, tisak - napisao je StewartU show businessu sve se vrti oko novca, i za svaki svjetonazorsko moralni upitni potez dovoljna količina novca može biti dobar i često jedini izgovor. Da postoje i izuzeci sugerira primjer Roda Stewarta koji odbija lukrativne svirke i 7-znamenkaste cifre da nastupi u zemljama čiji su politički sustavi suspektni po pitanju građanskih prava i sloboda. Poznato je da je ovaj rock veteran odbio ponudu tešku milijun dolara da otpjeva nešto na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Kataru iz navedenih razloga, iako je veliki nogometni fan i nesuđeni profesionalni igrač iz mladih dana kada je početkom 60-ih kao junior nastupao za današnjeg premijer ligaša Brentford Football Club.


Jučer je pak preko svog Instagrama obznanio da je veću ponudu od one katarske nedavno odbio i u slučaju Saudijske Arabije.


“Zahvalan sam što imam izbor hoću li ili ne nastupiti u Saudijskoj Arabiji. Za razliku od tamošnjih građana koji imaju krajnje ograničene izbore… žene, LGBTQ zajednica, tisak. Volio bih da moj izbor da ne odem tamo…rasvijetli tamošnje nepravde i potakne pozitivne promjene.” – napisao je Rod Stewart.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Sir Rod Stewart (@sirrodstewart)

Prije njegove objave već se u Billboardu pojavila izjava osobe iz njegovog kruga u kojoj se navodi da je ponuda iz Saudijske Arabije bila jedna od najizdašnijih u njegovoj karijeri koja traje već 6 desetljeća. Navodi se da je njegov moralni kompas presudio u donošenju odluke da ne pjeva u zemlji koja ima dugu povijest nepoštivanja ljudskih prava, uključujući diskriminaciju žena, manjinskih seksualnih zajednica, kao i ušutkavanje svake kritike vladajuće klase.