Četvrtak, 18. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

35 C°

VELIKI KONCERT

Rockeri Maybeshewill ponovno u Hrvatskoj

Autor: Matea Guzalić

26.03.2024. 16:41
Rockeri Maybeshewill ponovno u Hrvatskoj

Foto: PRESSMaybeshewill, instrumentalni post-rock heroji iz Engleske, vraćaju se u Zagreb i to u Vintage Industrial Bar u četvrtak, 24. listopada 2024. godine.


Uz bok s velikim imenima


Kritika svrstava sjajne britanske »Maybeshewill« u post-rock, post-metal ili math-rock, stavljajući ih uz bok imenima kao što su »Mogwai«, »Sigur Rós« ili »65daysofstatic«, dok je bend sam svoj zvuk opisao kao instrumentalni rock s elementima elektroničke glazbe. S pet studijskih albuma, desetak kompilacija i isto toliko kraćih izdanja, »Maybeshewill« su se s korijena na UK sceni u gotovo dva desetljeća karijere otisnuli na svjetske pozornice. Od prvog samoizdatog EP-ja »Japanese Spy Transcript« i debi albuma »Not For Want Of Trying«, koji im je donio hvalospjeve kritike, bend je neumorno radio na stvaranju međunarodne baze. Svaki novi album ih je odveo na brojne turneje, a do sada su nastupali uz imena kao što su »And So I Watch You From Afar«, »Foals«, »God Is An Astronaut«, »Humanfly« ili »This Will Destroy You«.


Poruka nade i solidarnosti


Nakon što su se 2018. godine reformirali na zahtjev »The Cureovog« Roberta Smitha, bend je počeo raditi na najnovijem izdanju, prvom nakon hvaljenog »Fair Youth« iz 2014. godine. Aktualni »No Feeling is Final« ponovno je kreativno povezao bend, a nastao na ‘DIY’ principima iz saznanja da živimo u svijetu koji juri u samouništenje te izdan za vlastitu etiketu »Robot Needs Home«. Koliko god je lako isključiti se i praviti da je sve izgubljeno, nema druge opcije nego ostati angažiran, ostaviti osjećaj bespomoćnosti i iskoristiti strah i frustraciju za napraviti nešto pozitivno. Album je poruka nade i solidarnosti, priča o porastu pokreta koji odbijaju propalu budućnost koju nam prodaju te novoj stvarnosti baziranoj na jednakosti i održivosti. Ulaznice su u prodaji po cijeni od 20 eura, a ta cijena vrijedit će do 21. travnja. Nakon toga cijena se penje na 23 eura, a ostane li ih, na dan koncerta za ulaznicu će trebati izdvojiti 26 eura. Službena prodajna mjesta su Dirty Old Shop, Rockmark, kao i sva prodajna mjesta Eventima te službena online stranica Eventima.