Utorak, 25. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

27 C°

POGON KULTURE

FOTO Trijumfalna šetnja kroz 30 godina karijere. Bili smo na prvom od dva rasprodana koncerta Urbana & 4

Autor: Portal Novi list

30.12.2023. 16:43
FOTO Trijumfalna šetnja kroz 30 godina karijere. Bili smo na prvom od dva rasprodana koncerta Urbana & 4

Foto: Vedran KaruzaU Pogonu kulture održan je nastup miljenika publike Urban & 4, prvi od dva potpuno rasprodana nastupa u riječkoj dvorani. Na domaćem riječkom terenu omiljeni sastav pročešljao je kroz bogati glazbeni opus, pjesme iz svih faza već trideset godina dugačkog stvaralaštva čiji je svevremenski karakter ove godine Urban potvrdio s višestruko rasprodanim koncertnim prostorima – čiji vrhunac je označio ovogodišnji trijumfalni nastup u pratnji Simfonijskog orkestra HRT-a u Areni Zagreb.


Koncertnu uvertiru najavilo je nizanje pjesama s albuma „Lipanj, srpanj, kolovoz“ (2021.), za koje je jednoglasnim pjevanjem publika pokazala da su itekako znane i prihvaćene, dok je „Budi moja voda“ označila emocionalnu prekretnicu večeri i skretanje put zlatnog dijela dugovječne diskografije, od kojih je trojac „Mjesto za mene“, „Iskra“ i „Mala truba“ poslužio u daljnjem animiranju publike.


Nakon što je premijera „Blijeda u proljeće“ izostala na nedavnom koncertu u zagrebačkom Saxu, bilo je jasno da je njezina izvedba simbolično planirana u Rijeci, koja je svojom familijarnošću osigurala tople uvjete za improvizaciju i live evoluciju svježe skladbe, izvedene u akustičnom duetu Damira Urbana i gitarista Luke Tomana.
U repertoaru našlo se mjesta i za povremena odstupanja od uobičajene setliste, a posebno su oduševile glazbenicima osobno drage „Kasno je za ljubav“ i „Ocean“, dok je podrška domaće publike potvrdila da su Urban & 4 glazbena sila svevremenske kvalitete.