Subota, 2. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

MAC

Regionalni glazbeni događaj Music Awards Ceremony održat će se krajem mjeseca u beogradskoj Stark Areni

Autor: Edita Burburan

05.01.2023. 10:19
Regionalni glazbeni događaj Music Awards Ceremony održat će se krajem mjeseca u beogradskoj Stark Areni

Foto: Marko Edge

Treće izdanje uz dvodnevnu ceremonijuRegionalni glazbeni događaj Music Awards Ceremony (MAC) održat će se 25. i 26. siječnja 2023. u beogradskoj Stark Areni kad će se u dvodnevnoj ceremoniji dodijeliti nagrade.


Među dosad objavljenim nominacijama već se nalazi više od 30 glazbenih imena iz Hrvatske, za koje publika može glasati online. Zasad su poznate nominacije u više od 15 kategorija.


Među prijavljenim izvođačima u pop-alt kategoriji su i Jelena Rozga, Nina Badrić, Petar Grašo, Damir Kedžo, Matija Cvek, Albina, Nika Turković…
Hladno pivo, Brkovi i Tonči Huljić prijavljeni su u rock i world-music kategorijama, a popis nominiranih čine i Vojko V, Hiljson Mandela, 30zona i Grše u rap, trap i drill kategorijama te niz drugih.


Pobjednike po kategorijama bira publika, glasanjem putem službenog Youtube kanala MAC. Za glasanje potrebno je pretplatiti se na navedeni kanal i »lajkati« videe favorita. Svakog dana na navedenom Youtube kanalu objavljivat će se nove nominacije po kategorijama, dok se ne objavi svih dvadeset kategorija s više od 600 nominacija.


Sve novosti o nominacijama, kao i otkrivanja izvođača koji će nastupiti tijekom dvodnevne dodjele nagrada, moći će se pratiti na službenom Instagram profilu MAC-a.


Ovogodišnja Music Awards Ceremony (MAC) treće je izdanje dodjele nagrada u organizaciji Sky Musica, koja je u prva dva izdanja okupila više od 450 poznatih glazbenih imena iz čitave regije i bila emitirana na sedam TV postaja s nacionalnom frekvencijom u šest država.


Ove godine MAC čini korak dalje te predstavlja novi koncept dvodnevne ceremonije dodjele gdje će nastupi predstavnika glazbene elite pop, rock, rap, world music i folk žanrova biti rezervirani za prvi dan manifestacije, dok će vodeće regionalne glazbene ikone trap, drill i urban pop žanrova nastupiti drugi dan ceremonije.


Na prvoj večeri nastupit će Jelena Rozga, Konstrakta, Aco Pejović i Saša Matić. Druga večer ceremonije bit će u znaku urbanih žanrova na kojoj će nastupiti Voyage, Crni Cerak, Zera i Teodora, Mahrina, Mimi Mercedez i Nucci.


Svi zainteresirani fanovi i znatiželjnici mogu se pridružiti i svečanoj ceremoniji dodjele nagrada uz kupovinu ulaznice za MAC 2023 putem besplatnog app-a eFinity, online na efinity.rs te na blagajni Stark Arene.