Subota, 22. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

teorije zavjere

Princ William "uznemiren" i "ljutit" zbog spekulacija na društvenim mrežama

Autor: M. Č.

09.05.2024. 18:18
Princ William

Foto: Foto ReutersPrinc William od Walesa osjećao je frustraciju zbog oluje na društvenim mrežama koja je okruživala zdravstveno stanje Kate Middleton ranije ove godine.


Prije nego što je princeza od Walesa, u dobi od 42 godine, otkrila da joj je dijagnosticiran rak, na neko se vrijeme povukla se iz javnog oka, nakon abdominalne operacije koju je imala u siječnju. Iako je palača objavila da se neće vratiti javnim dužnostima nekoliko mjeseci, na internetu su se širile teorije zavjere koje su dovodile u pitanje njezino zdravlje i mjesto boravka.


Glasine su ostavile princa Williama “uznemirenim i ljutim”, rekao je bivši zaposlenik u ekskluzivnom intervjuu za People, dodajući da se budući kralj uspio “odvojiti” od toga.
,,William je odlučan, ponekad tvrdoglav. To i naglasak na obiteljskom životu dat će mu oslonac i snagu da to prebrodi”, kaže Valentine Low, autor knjige “Courtiers”.


Princ od Walesa sada treba tu usredotočenost više nego ikad. Zdravlje princeze Kate, o kojem nije detaljno govorila u smislu vrste raka, predstavlja najveći izazov među nekoliko prepreka s kojima se William suočava ove godine.


Prisjetimo se, u veljači je upravljao dijagnozom raka svog oca, kralja Charlesa, dok je Kate nastavila oporavak od abdominalne operacije usred rastućih spekulacija na mreži o njezinoj odsutnosti iz javnog života.


Prije nego što je princeza Kate objavila da su postoperativni testovi iz abdominalne operacije otkrili “prisutnost raka”, što ju je potaknulo da započne kemoterapiju, našla se usred visokoprofilne kontroverze oko uređivanja fotografije za Majčin dan. Slika koja prikazuje kraljevsku majku s princom Georgeom, 10, princezom Charlotte, 9, i princem Louisom, 6, povučena je od strane više novinskih agencija zbog sumnji u manipulaciju, što je potaknulo Kate da izda izjavu u kojoj kaže da “eksperimentira s uređivanjem” i ispričava se zbog “bilo kakve zbunjenosti” koju je fotografija izazvala.


Ti su događaji učinili prve mjesece 2024. godine nekima od najtežih u životu princa Williama, dok balansira između pružanja emocionalne podrške svojoj ženi i djeci te nastavka vođenja uloge u monarhiji.


“Bez obzira jeste li princ ili prosjak, nitko ne bi očekivao nešto ovakvo s njegovim ocem i ženom koji se oboje liječe od raka”, kaže kraljevski insajder. “William duboko kopa.” Dok hoda po žici dužnosti prema svojoj mladoj obitelji i prema svojoj zemlji, primarni fokus princa Williama čvrsto je podrška njegovoj ženi.


“Za Williama sve ovisi o Kateinom blagostanju”, kaže kraljevska biografkinja Ingrid Seward, autorica knjige My Mother and I.


Obiteljski pristup koji je vodio Williama i Kate kroz njihov 13-godišnji brak sada je važniji za njega više nego ikad, osobito dok njegova djeca najviše trebaju njega.


“William prioritizira pružanje svog vremena koje joj je potrebno da ozdravi i podršku, posebno djeci”, kaže blizak izvor za PEOPLE.