Subota, 2. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

U 82. godini

Preminuo glumac Michael Gambon, poznat po ulozi Dumbledorea

Autor: Portal ZL

28.09.2023. 14:26
Preminuo glumac Michael Gambon, poznat po ulozi Dumbledorea

Foto: ReutersU dobi od 82 godine preminuo je glumac Michael Gambon, javlja The Guardian dodajući kako je umro je u bolnici. Gambon je najpoznatiji po ulozi Albusa Dumbledorea u serijalu filmovima o čarobnjaku Harryju Potteru.


Tužnu vijest potvrdili su njegova supruga Lady Anne Gambon i sin Fergus.


“Shrvani smo što moramo objaviti gubitak Sir Michaela Gambona. Voljeni suprug i otac preminuo je u bolnici nakon upale pluća, dok su njegova supruga i sin bili uz njegov krevet. Imao je 82 godine. Molimo vas da poštujete našu privatnost u ovom bolnom trenutku i zahvaljujemo vam na porukama podrške i ljubavi”, objavili su u priopćenju.
Sir Michael, koji je rođen u Dublinu, radio je na televiziji, filmu, kazalištu i radiju tijekom svoje pet desetljeća karijere. Osvojio je četiri Bafte. Uz ulogu u Harryju Potteru, Sir Michael je glumio francuskog detektiva Julesa Maigreta u ITV seriji Maigret. Također je poznat po ulozi Philipa Marlowa u filmu The Singing Detective Dennisa Pottera na BBC-ju. Karijeru je započeo kao jedan od originalnih članova Kraljevskog nacionalnog kazališta u Londonu i nastavio glumiti u brojnim Shakespeareovim dramama. Proglašen je vitezom za zasluge u industriji zabave 1998.