Srijeda, 4. listopada 2023

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

25 GODINA KARIJERE

Neno Belan & Fiumens u Pogonu kulture: Publiku odveli na glazbeno putovanje kroz vrijeme

Autor: Katarina Bošnjak

05.02.2023. 09:22
Neno Belan & Fiumens u Pogonu kulture: Publiku odveli na glazbeno putovanje kroz vrijeme

Foto: Ana Križanec/NLPovodom 25 godina uspješne karijere Neno Belan & Fiumens su u sklopu velike turneje s kojom od ožujka prošle godine obilaze Hrvatsku, večeras u Pogonu kulture održali riječki koncert.


Pripreme publike za koncert počele su još prije samog odlaska u Pogon, kako u okolnim kafićima, tako i na ulicama na putu gdje su se mogle čuti pjesme Nene Belana. Koncert je započeo točno u 22 sata s jednom od najpoznatijih pjesama Đavola, “Pričaj mi o ljubavi”. Belan je pozdravio publiku naglasivši kako se ne slavi samo 25 godina postojanja, već i zajedništva.


– Drago mi je da ste odmah prepoznali prvu pjesmu koja je nastala 1986., dakle prije 37 godina, što je dosta starije od Fiumensa, a imamo i jednu koja je godinu dana mlađa – kazao je Belan, nastavivši dalje pjevati “Dane ljubavi”.
Prostor Pogona u potpunosti se napunio i prije početka samoga koncerta, a uživale su sve generacije Riječana, od kojih su se mnogi sa sjetom prisjećali 80-ih godina prošlog stoljeća.


Izvodeći pjesme kronološki, Belan & Fiumens publiku su odveli na glazbeno putovanje kroz vrijeme, a u glas se pjevalo sve, ne samo hitovi. Ekipe starih prijatelja na ulazu su razglabale o omiljenim pjesmama, dok su najveći fanovi hrlili ka prvim redovima.


„A gdje si ti“ bila je prva stvar koja je u potpunosti rasplesala sve prisutne, a dalje su se izvodile i „Plešem ispod oblaka“, „Rock galama“, „Zvuk ulice“ i „Ivona“. Melodijom sviranom na usnoj harmonici Belan je najavio pjesmu koja govori o tome kako sreću u životu uistinu nalazimo u malim stvarima – „Pjesmu sreće“ odnosno „Ulicama grada“, čime je publiku uveo u diskografiju Fiumensa.