Nedjelja, 23. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

29 C°

"Na rubu ljubavi"

Mateo Pilat izbacio novi singl u kojem pjeva o nečemu što nam se svimu događa

Autor: S.M.

21.11.2022. 11:17
Mateo Pilat izbacio novi singl u kojem pjeva o nečemu što nam se svimu događa

Foto: PR

"Prepoznajem se u situaciji o kojoj pjesma govori, a vjerujem da nisam jedini", ispričao je pjevačNakon što je nastupom s pjesmom “Sve” na ovogodišnjem 69. Zagrebačkom festivalu, osvojio srca žirija i publike, talentirani Mateo Pilat ponovno oduševljava novim singlom “Na rubu ljubavi”.


“‘Na rubu ljubavi’ je pjesma koja je dugo čekala izlazak iz studija jer su ju moje autorice nekako uvijek gurale u drugi plan, a ja sam gorljivo navijao za nju i evo, napokon sam uspio u želji da ju realiziramo i vrlo sam sretan zbog toga. Prepoznajem se u situaciji o kojoj pjesma govori, a vjerujem da nisam jedini”, ispričao je Mateo.


Pjesma govori o svima nam dobro poznatom trenutku dvojbe s kojim smo se susreli barem jednom u životu: “Svi ponekad plešemo na rubu. Na rubu odluka koje donosimo u životu.
Odmjeravamo svoju snagu, volju, moć ili želju. Pjesma govori o takvom trenutku. Koliko istinski vjerujemo u nešto, u sebe, u svoje osjećaje… Svima nam se to događa. Bilo da je riječ o ljubavi ili o nečem drugom. Uvijek nam se dogodi taj trenutak dvojbe, želimo li , možemo li, vrijedi li li ne vrijedi, vjerujemo ili ne.


I onda se dogodi taj trenutak prihvaćanja, prepuštanja, želje za novim početkom.


Trenutak kad smo spremni za potpuni “reset“, odbacivanje svega lošeg u sebi i oko sebe, zahvaljujući nečijoj ljubavi i spremnosti da nam u tome pomogne.


Duboko vjerujem u drugu priliku na koju svi mi imamo pravo, tako da mi ova pjesma uistinu puno znači.


Uostalom, nismo li uvijek na nekom rubu, kao pojedinci, društvo, priroda, svijet… Na nama je da odaberemo – svjetlost ili mrak. Svakako sam za ovo prvo.”, o esenciji pjesme je ispričao Mateo.


Glazbu i tekst pjesme potpisuju Ines Prajo i Arijana Kunštek, a za aranžman i produkciju je zaslužan Ivan Popeskić:


“To je ekipa koju ni u ludilu ne bih mijenjao. Volio bih da ovu pjesmu osjetite na način na koji sam ju ja doživio i da ju barem približno toliko i zavolite.”, poručio je Mateo.


Atmosferični prateći video spot potpisuje Paolo Gentilini, a osim što spot nosi snažnu poruku, Paolo je Mateu “priuštio” i nezaboravno iskustvo trčanja u dolčeviti koje je mladi pjevač stoički podnio.


“Ideja za spot je krenula od same glazbe i teksta. Htjeli smo napraviti spot koji je pomalo “retro” a opet suvremen i energičan. Cilj je bio napraviti video koji estetski izgleda kao da je snimljen na staroj analognoj 16mm kameri, da pomalo izgleda filmski, a manje digitalno.


Hladne boje noćnog grada, noćna vožnja autom, kada je svatko od nas sam sa sobom i razmišlja o svemu, životu… ljubavi. U takvoj atmosferi topli i crveni tonovi preplavljuju glave aktere, koji daju “sve, za ovu ljubav sve”.


Osim prve suradnje s Mateom, ova mi je sigurna jedna od dražih, jer se lako razumijemo i u istom smjeru razmišljamo bez kompliciranja. Mislim da je svatko majstor u svom poslu i da se glazba i slika u ovom slučaju nadopunjuju.”, o spotu je rekao Mateo.