Srijeda, 17. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

38 C°

Boutique glazbeni festival

KulaKula festival objavio svoj prvi internacionalni line-up: Konstrakta, Prljavci, Kiril Džajkovski...

Autor: S.M.

13.06.2023. 11:00
KulaKula festival objavio svoj prvi internacionalni line-up: Konstrakta, Prljavci, Kiril Džajkovski...

Foto: Press

Pod geslom “Ljeto počinje i završava s KulaKula festivalom” ove godine su na rasporedu tri terminska festivalska bloka.Nakon što ovaj boutique glazbeni festival već pet godina za redom oduševljava Trogirane i njihove posjetitelje te podiže letvicu produkcijskih standarda u Kuli Kamerlengo došlo je vrijeme i za šesto, po mnogo čemu drugačije izdanje KulaKula Festivala.


Pod geslom “Ljeto počinje i završava s KulaKula festivalom” ove godine su na rasporedu tri terminska festivalska bloka.


Prvi je najavljen prije nekoliko tjedana koncertom Doris 1. srpnja, a sada je došlo vrijeme i za onaj centralni prvog vikenda kolovoza.
KulaKula festival održat će se 3.-5.8. i predstavlja po prvi put internacionalni line up izvođača i novi kako vizualni tako i glazbeni smjer.


Četvrtak, 3.8. rezerviran je tako za svima dobro poznatu “umjetnicu koja mora biti zdrava” – Konstraktu i njen band Zemlja Gruva, a čast da otvore festival pripala je talijanskoj senzaciji The Sweet Life Society.


Ovaj osmeročlani band prošlo ljeto proveo je kao predgrupa Jovanottijeve turneje “Jova Beach Party” a u svoj životopis upisali su i nastup na najvećem eurovizijskom partyu u Torinu 2022.


Iza njih je i nastup na svjetski poznatom festivalu Glastonbury tako da možemo s pravom reći kako KulaKula festival ove godine ima pravu svjetsku glazbenu ekskluzivu.


Drugi dan 4.8. rezerviran je za crnogorske hip-hop legende Who See, a nakon njih Kulu Kamerlengo rasplesat će makendonski glazbeni genijalac – Kiril Džajkovski.


Ovaj svjetski priznati elektronički skladatelj i začetnik pravca Balkan Beat u pratnji svog banda donijet će energiju kakvom su prštali njegovi nastupi na festivalima Exit, Sziget i Woodstocku u Poljskoj.


Subota, 5.8.rezervirana je za legende rock scene – domaće Prljavo Kazalište koje Trogirani obožavaju i čijih se koncerata iza Kule rado sjećaju.


Festival će privesti kraju Parni Valjak s novim pjevačem Igorom Drvenkarom 1.9.i Halid Bešlić 2.9. pa je potpuno opravdano reći kako Trogir živi ponajbolja glazbena imena i kako ljeto zaista počinje i završava s KulaKula Festivalom, stoji u priopćenju.


Ulaznice kojih je zbog ograničenog kapaciteta zaista limitiran broj potražite u sustavu entrio.hr a za više informacija tu su i društvene mreže Facebook i Instagram.