Utorak, 30. svibnja 2023

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Novi album

Grčki Deaf Radio nastupa u Močvari 9. veljače

Autor: Hina

28.01.2023. 10:11
Grčki Deaf Radio nastupa u Močvari 9. veljače

Foto: YouTube Screenshot

Nakon četiri godine vraćaju se u ZagrebGrčki rockeri Deaf Radio nakon četiri godine vraćaju se u Zagreb, gdje će u Močvari u četvrtak, 9. veljače, promovirati svoj novi album “Arsenal of Hope”, objavio je organizator koncerta Hangtime Agency.


Deaf Radio je četveročlani rock bend osnovan 2015. godine u Ateni. Njihov zvuk s prva dva albuma (“Alarm” 2017. i “Modern Panic” 2019.) bio je u desert i heavy rock maniri, te je najviše podsjećao na Queens of the Stone Age.


Treći album “Arsenal of Hope” u svojih devet pjesama više naginje modernijem rock zvuku i predstavlja uočljiv estetski odmak. To se ponajviše očituje u učestalijem korištenju syntha i post disco elektronike, dok ostaju prepoznatljiva energija i himnični refreni.
U svojim tekstovima bave se problemima modernog vremena kao što su digitalna ovisnost, nedostatak toplije ljudske interakcije i borba za jednakost na svim životnim poljima.


Članovi benda su Dimitris Sakellariou (gitara, vokal), Panos Gklinos (gitara, vokal), Antonis Mantakas (bas) i George Diathesopoulos (bubnjevi).


Kao gosti prije njih nastupa domaći electro rock plesni dvojac Plastic Knives. Čine ga Damjan Vujaklija (gitare, elektronika) i Nikola Babić (bubnjevi).


Nakon izdanja “We Used To Do It (Live)”, prošlog ljeta objavili su novi single “Drippy”. Pjesma je premijerno odsvirana na nagradi Rock & Off, gdje je bend bio nominiran za elektro izvođača godine.