Utorak, 27. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Superstar

Glazbeni spektakl u kojem se natječu vrhunski pjevački talenti stiže u Lijepu Našu

Autor: Ivana Kocijan

28.12.2022. 10:50
Glazbeni spektakl u kojem se natječu vrhunski pjevački talenti stiže u Lijepu Našu

Pobjedniku »Superstara« 50.000 euraJedan od najvećih svjetskih televizijskih formata u kojem se natječu vrhunski pjevački talenti stiže u Lijepu Našu, a prijave za hrvatsku inačicu pod nazivom »Superstar« već su otvorene.


Franšiza originalnog naziva »Idols« globalni je hit: inačice showa producirane su u 56 zemalja diljem svijeta, a više od 3,2 milijarde ljudi u 150 zemalja dobilo je priliku pogledati barem jednu sezonu ovog megapopularnog showa. Usto, vjerojatno ne postoji osoba koja na društvenim mrežama ili YouTubeu nije pogledala barem jednu audiciju ili senzacionalan nastup nekih prepoznatljivih kandidata.


O koliko se popularnom formatu radi, najbolje govore pjevačka imena koja su se vinula u svjetski glazbeni vrh nakon nastupa u showu. Iz »Američkog idola« poniknuli su Jennifer Hudson, Adam Lambert i Kelly Clarkson.
Popularni pjevački show u Hrvatskoj je gledateljima poznat pod nazivom »Hrvatska traži zvijezdu«. Tri uspješne sezone prikazivale su se na RTL-u od 2009. do 2011. godine. Svaka nova sezona showa diljem svijeta traži nebrušene pjevačke dijamante i lansira ih u glazbene zvijezde, uz vrijednu novčanu nagradu ili potpisani ugovor s izdavačkom kućom.


Sve počinje audicijama u gradovima gdje se kandidati predstavljaju žiriju, popularnim glazbenicima i producentima koji slušaju njihove izvedbe te ih komentiraju. Najbolji kandidati prolaze dalje, u sljedeću fazu showa te ih očekuju tjedni live nastupi u prepunom studiju i pred brojnim gledateljima, a iz tjedna u tjedan netko od njih ispada, sve do velikog finala.


Iako ih kroz show vode, savjetuju i kritiziraju ponekad oštri, ali uvijek dobronamjerni članovi žirija, sudbinu kandidata, kao i odabir pobjednika, svojim glasovima na kraju kroji upravo publika pred malim ekranima.


Svi gledatelji i ljubitelji pjevačkih showova mogu očekivati najveće svjetske hitove i vrhunski glazbeni repertoar, raskošni studio i brojne efekte, velik broj odličnih pjevača koji će sve osvojiti scenskim nastupima, zanimljivo rivalstvo među žirijem u potrazi za novom zvijezdom, kao i puno uzbuđenja, neizvjesnosti i iskrenih emocija.


Kandidatima će na putu do pobjede dodatna motivacija zasigurno biti i fantastična glavna nagrada jer pobjednik ili pobjednica će u novom RTL-ovom muzičkom megaspektaklu osvojiti 50.000 eura! Svi oni koji obožavaju pjevati, misle da njihov glas, karizma i energija mogu osvojiti ne samo strogi žiri, već i stotine tisuća gledatelja te žele postati viralni hit, mogu se prijaviti na: rtl.hr/show/prijave.