Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Prva polufinalna večer

Dora 2024: Stigli rezultati, evo kojih osam pjesama ide u finale

22.02.2024. 22:28
Dora 2024: Stigli rezultati, evo kojih osam pjesama ide u finale

Foto: Renato Branđolica/HRTNa prvoj polufinalnoj večeri ovogodišnje Dore u finale natjecanja prošli su Let 3 (»Babaroga«), Pavel (»Do mjeseca«), Vinko (»Lying Eyes«), Eugen (»Tišine«), Mario Lipovšek Battifiaca feat. Robert Ferlin (»Vodu piti trizan biti«), Stefany (»Sretnih dana dat će Bog«), Saša Lozar (»Ne plačem zbog nje«) i Lana Mandarić (»More«). U finale nisu prošli Noelle (»Baby, Baby«), Misha (»One Day«), Barbara Munjas (»Nepobjediva«) i Erna (»How Do You Love Me«). Lanjski pobjednici na Dori, riječki rokeri Let 3, predstavili su se pjesmom »Babaroga«, a najveće iznenađenje večeri bila je Severina koja se tijekom njihovog nastupa pojavila na sceni i kratko otplesala.


Publici se tijekom svake od polufinalnih večeri predstavlja 12 izvođača, a svake večeri ih u finale prolazi osam. O nastavku njihovog natjecanja odluku donosi isključivo publika svojim glasovima putem telefonskog glasanja. U finalu će situacija biti nešto drukčija, odnosno o bodovima će polovično odlučivati i žiri, a polovično publika.


Za razliku od prethodne tri godine, neće biti 10 regionalnih žirija, već ukupno osam – četiri regionalna (Zagreb, Split, Rijeka i Osijek) i četiri međunarodna žirija s Eurosonga: Italija, Njemačka, Ukrajina i Island.
Tijekom večerašnjeg polufinala Dore nastupit će Lu Dedić, James Night, Lara Demarin, Alen Đuras, The Splitters, Boris Štok, Baby Lasagna, ET, Vatra, Damir Kedžo, Natalie Balmix i Marcela.


Sinoć je kao gost nastupio francuski predstavnik na ovogodišnjem Eurosongu Slimane, a večeras će gošća šou-programa biti predstavnica Slovenije na Eurosongu, Raiven.


Ovogodišnji hrvatski izbor za pjesmu Eurovizije održava se u studiju Hrvatske radiotelevizije na zagrebačkom Prisavlju, za razliku od prethodnih godina kada se održavao u Opatiji. Voditelji prve polufinalne emisije bili su Maja Ciglenečki i Duško Ćurlić. Drugu večer će uz Duška biti Anja Cerar, a finale u nedjelju vodit će svih troje voditelja.


Olga Monika MENČIK