Srijeda, 12. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

U SKLOPU NAGRADE

Dolly Parton dobila 100 milijuna dolara od Jeffa Bezosa

Autor: Hina

13.11.2022. 20:10
Dolly Parton dobila 100 milijuna dolara od Jeffa Bezosa


Zvijezda country glazbe Dolly Parton primila je nagradu “Bezos Courage & Civility Award” vrijednu 100 milijuna dolara, koju milijarder Jeff Bezos, osnivač Amazona, dodjeljuje aktivistima, filantropima i humanitarcima koji “hrabro traže rješenja” aktualnih svjetskih problema.


Bezos, koji je također vlasnik svemirske tvrtke Blue Origin, najavio je nagradu u petak zajedno sa svojom dugogodišnjom partnericom, voditeljicom vijesti Lauren Sanchez.


Sanchez je na Instagramu rekla da je Parton “žena koja daje srcem i vodi se ljubavlju i suosjećanjem u svakom aspektu svog posla”.
“Jedva čekamo vidjeti sve dobro što će učiniti s ovom nagradom od 100 milijuna dolara”, rekla je.


Parton je u video isječku ceremonije objavljenom na internetu rekla: “Uh! Jeste li rekli 100 milijuna dolara?” “Mislim da bi ljudi koji su u mogućnosti da pomognu trebali staviti svoj novac tamo gdje im je srce. Dat ću sve od sebe da s tim novcem učinim dobre stvari”, rekla je.


Dolly Parton (76) – country, gospel i pop pjevačica i autorica koja je tijekom višedesetljetne karijere objavila brojne hitove poput “I Will Always Love You” i “Jolene”- ističe se i svojim filantropskim aktivnostima. Primjerice, donirala je milijun dolara Medicinskom centru Sveučilišta Vanderbilt kako bi pomogla u razvoju cjepiva tijekom pandemije covida-19.


Također je osnovala niz dobrotvornih udruga, uključujući Dollywood Foundation koja se fokusira na obrazovanje, kao i na smanjenje siromaštva.