Nedjelja, 16. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

29 C°

mlada kantautorica

Dienne otvorila cjelogodišnji program Urbofon Live-a

Autor: Đurđa Baljak

27.01.2023. 12:34
Dienne otvorila cjelogodišnji program Urbofon Live-a

Foto: Đurđa BaljakZadarska kantautorica Dienne jučer je svečano otvorila cjelogodišnji program Urbofon Live-a u Polivalentnoj dvorani Providurove palače, a riječ je o programu kojeg je pokrenula voditeljica, istoimene radijske emisije, Maja Milin u suradnji s Udrugom Prizma.


Udružene snage za cilj imaju promicanje urbane glazbe i van koncertne sezone, a upravo je Dienne prva od deset izvođača koji će obogati kulturni sadržaj tijekom ove godine. Ujedno je ova mlada kantautorica i pretpremijerno izvela pjesme sa svog nadolazećeg albuma u suradnji s diskografskom kućom Dancing Bear.


Polivalentna dvorana je bila ispunjena mnoštvom Zadrana koji su došli poslušati i podržati svoju sugrađanku raskošnih i osebujnih vokalnih interpretacija praćenih klavirskim dionicama uz elektronske dodatke.
– Presretna sam što sam imala priliku pred svojim Zadranima pretpremijerno predstaviti svoj nadolazeći album. Doista sam počašćena i nadam se da će Zadra ponovno postati festivalski grad kao što je to nekad bio. Hvala svima koji su došli, rekla je uzbuđena Dienne.


Mlada kantautorica izvela je dvanaest pjesama sa svog nadolazećeg albuma, između kojih su prisutni mogli po prvi put u živo čuti singlove poput »Nemir«, »Kao nekad«, »Tiho pada noć«, »Danas vidim boje«, »Reci mi da znam«, »Put prema istini« i mnoge druge.


Pored toga, posjetitelji su imali priliku čuti i tri pjesme na engleskom koja će se također pronaći na novom albumu. Iako kantautorica kaže kako joj je teško opisati njezin glazbeni stil zato što stvara po osjećaju, bez predumišljaja, vrlo brzo je privukla interes publike, ali pažnju kritičar koji su njezinu glazbu opisali kao future pop ili melankolični dark pop.


Glazba ove mlade kantautorice svakako odiše savršenom kombinacijom energičnosti i melankolije. Uz sve to, mlada Dienne je zabavila zadarsku publiku sa svojim specifičnim smislom za humor, tako da nimalo nije manjkalo smijeha. Ova mlada kantautorica osebujne ličnosti i glasa na velika vrata uvodi autentičnost i odvažnost na hrvatsku glazbenu scenu.