ponedjeljak, 11. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

3 C°

Poznati glasovi

"Cvrčak i mravica" od danas je u kinima, poslušajte glazbu iz filma koju je otpjevala i Tara Thaller

Autor: Portal Novi list

05.01.2023. 11:28

Foto: PR

Prvi hrvatski dugometražni animirani 3D filmU kina širom Hrvatske danas je stigao “Cvrčak i mravica”, naš dugoočekivani prvi dugometražni animirani film snimljen u 3D tehnici. Simpatični film prati i razigrana glazba, a tri pjesme danas su dostupne na svim streaming servisima.


Riječ je o pjesmama “Pjevati možeš i ti” u izvedbi Tare Thaller za koji je već ranije predstavljen spot te “Nema zime” koju je otpjevao glumac Marko Petrić i njihov duet “Sretni dani”.

Pjesme autorski potpisuje Coco Mosquito. Uoči objave spota za pjesmu “Pjevati možeš i ti”, Tara Thaller je izjavila:


“‘Pjevati možeš i ti’ lijepa je, vedra i topla pjesma, savršena uvertira za naš film koji uskoro dolazi u kina. Sretna sam i zahvalna što sam bila dio ‘Cvrčka i mravice’.


Dino i Jadranka, kao mama i tata ovog crtića, toliko su brižni i topli i divim se njihovoj ustrajnosti i ljubavi prema ovom projektu. Jedva sam dočekala da snimimo spot za ovu pjesmu.


Bio je užitak, ali i veliki izazov snimati s genijalnim Coco Mosquitom. Oduševio me koncept u kojem smo spojili naš svijet s animiranim i kao produkt cijele avanture dobili ovaj spot.


Kao šećer na kraju – ovu pjesmu, na koncu i cijeli crtić mogu ponosno pokazati svojoj mnogobrojnoj braći i sestrama za koje neki dosadašnji projekti nisu bili primjereni”.


“Cvrčak i mravica” prvi je hrvatski cjelovečernji animirani film rađen u tehnici 3D animacije. Na njemu je više od 10 godina radilo više od 150 suradnika.


Tara Thaller nastupa u ulozi mravlje princeze Antonete, dok je Marko Petrić oživio lik cvrčka Keta. Uz njih nastupa još i Filip Vidović kao pokvareni mrav Anteodor te brojna druga poznata imena domaće glumačke scene.


Inspiriran Ezopovom basnom, “Cvrčak i mravica” na živ i veseo način donosi plemenitu priču o toleranciji i suživotu. Film je dobio i preporuku Ministarstva znanosti i obrazovanja za prikazivanje u sklopu nastavnog programa, stoji u priopćenju Aquarius Recordsa.