Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Novi poduhvati

Tara Thaller u atraktivnom spotu za pjesmu "Pjevati možeš i ti" koja najavljuje animirani film "Cvrčak i mravica"

Autor: Portal Novi list

21.12.2022. 10:39
Tara Thaller u atraktivnom spotu za pjesmu

Foto: PR

Prvi hrvatski dugometražni animirani 3D filmTara Thaller snimila je spot za pjesmu “Pjevati možeš i ti”, prvi u nizu songova iz animiranog filma “Cvrčak i mravica” koji od 5. siječnja dolazi u kina širom Hrvatske. Pjesma nosi pozitivnu poruku da glazba unosi sreću u naš život i da se ne trebamo sramiti pjevati čak i ako nemamo sluha.“‘Pjevati možeš i ti’ lijepa je, vedra i topla pjesma, savršena uvertira za naš film koji uskoro dolazi u kina. Sretna sam i zahvalna što sam bila dio ‘Cvrčka i mravice’.

Dino i Jadranka, kao mama i tata ovog crtića, toliko su brižni i topli i divim se njihovoj ustrajnosti i ljubavi prema ovom projektu. Jedva sam dočekala da snimimo spot za ovu pjesmu. Bio je užitak, ali i veliki izazov snimati s genijalnim Coco Mosquitom. Oduševio me koncept u kojem smo spojili naš svijet s animiranim i kao produkt cijele avanture dobili ovaj spot.


Kao šećer na kraju – ovu pjesmu, na koncu i cijeli crtić mogu ponosno pokazati svojoj mnogobrojnoj braći i sestrama za koje neki dosadašnji projekti nisu bili primjereni. Jako se veselim konačno i malene povesti na premijeru!”, izjavila je Tara Thaller.


Isječak iz spota


Tari Thaller prateći vokali su Ivana Rushaidat Starčević, Igor Pavlica i Domagoj Janković. Gitaru svira Coco Mosquito, kontrabas Ivar Roban Križić, udaraljke Janko Novoselić, violinu Marko First, tubu Jurica Rukljić, trubu Antonio Geček, saksofon Mihael Gyorek i trombon Luka Žužić.


Tekst, glazbu i aranžman za pjesmu “Pjevati možeš i ti” potpisuje Coco Mosquito. Redatelj spota je Dino Krpan, a direktor fotografije Mario Delić. Spot je nastao sklapanjem animiranih sekvenci iz filma “Cvrčak i mravica” sa studijskim snimkama, te kadrova snimljenih ove jeseni u zagrebačkom Maksimiru.


“Cvrčak i mravica” prvi je hrvatski cjelovečernji animirani film rađen u tehnici 3D animacije. Na njemu je više od 10 godina radilo više od 150 suradnika.


Isječak iz spota


Tara Thaller nastupa u ulozi mravlje princeze Antonete, dok je Marko Petrić oživio lik cvrčka Keta. Uz njih nastupa još i Filip Vidović kao pokvareni mrav Anteodor te brojna druga poznata imena domaće glumačke scene. Inspiriran Ezopovom basnom, “Cvrčak i mravica” na živ i veseo način donosi plemenitu priču o toleranciji i suživotu.


Isječak iz spota


Vizualno raskošan, ovaj animirani film uz song “Pjevati možeš i ti” donosi još tri originalna songa Coca Mosquita: “Sretni dani”, “Nema zime” i “Što je život?”. Film je dobio i preporuku Ministarstva znanosti i obrazovanja za prikazivanje u sklopu nastavnog programa.


Glavni producent filma je tvrtka Diedra iz Zagreba (producent Dino Krpan), a koproducent Zagreb Film. Sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra, a podržali su ga Potprogram MEDIA programa Kreativna Europa te Ministarstvo kulture i medija RH. Distributer filma je Duplicato Media.


Pjesma “Pjevati možeš i ti” te ostale pjesme iz filma biti će dostupne na svim streaming servisima 5. siječnja.