Srijeda, 24. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

teške kritike

Courtney Love "oplela" po Taylor Swift: 'Nije važna ni zanimljiva kao umjetnica'

Autor: M. Č.

16.04.2024. 18:43
Courtney Love

Foto: Reuters

Osim pop senzacije, kritizirala je još neke od najvećih pjevačkih zvijezda, poput Beyoncé, Madonne i Lane Del ReyAmerička glazbenica i umjetnica Courtney Love, čini se, ne obožava Taylor Swift kao ostatak svijeta.


Naime, u intervjuu za Evening Standard, frontmenka benda “Hole” iznijela je svoje mišljenje o pop pjevačici, rekavši: ,,Taylor nije važna. Možda je sigurno utočište za djevojke, i vjerojatno je Madonna današnjice, ali nije zanimljiva kao umjetnica.”


Love je potom priznala da nije fan ni Madonne. ,,Ne volim je, i ona ne voli mene”, rekla je, dodavši: ,,Voljela sam “Desperately Seeking Susan”, ali više zbog New Yorka nego nje.”
Love se također osvrnula na nekoliko drugih popularnih žena u glazbenoj industriji, uključujući Lanu Del Rey, koja je ovih dana privukla pažnju svojim nezaboravnim nastupom na Coachelli.


,,Ne volim Lanu otkako je obradila pjesmu Johna Denvera, i mislim da bi trebala uzeti sedam godina odmora”, rekla je Love, te dodala: ,,Do njezine prerade “Take Me Home Country Roads” mislila sam da je sjajna. Kada sam snimala svoj novi album, morala sam prestati slušati njezinu glazbu jer je previše utjecala na mene.”


Što se tiče Beyoncé, Love je pohvalila njezin najnoviji album “Cowboy Carter” zbog njegove važnosti, ali je rekla da joj se i dalje “ne sviđa previše”.


,,Volim ideju da Beyoncé snimi country album jer je to o crnim ženama koje ulaze u prostore u koje su prethodno bile dopuštene samo bijele žene, iako mi se glazba ne sviđa previše“, rekla je, pa nastavila: ,,Kao koncept, volim to. Samo mi se ne sviđa njezina glazba.”


Kad je riječ o drugim umjetnicama, Love je poručila: ,,Super je što ima toliko uspješnih žena u glazbenoj industriji, ali mnoge od njih postaju kliše. Sada su sve uspješne žene klonirane, pa ima previše glazbe. Sve su iste.”


Prema Standardu, Love voli Patti Smith, Ninu Simone, PJ Harvey, Julie London i Joni Mitchell.