ponedjeljak, 2. listopada 2023

Weather icon

Vrijeme danas

28 C°

Duo

Boško Jović & Mario Rašić predstavljaju "Napiši jednu ljubavnu" u Lisinskom

Autor: S.M.

02.03.2023. 12:45
Boško Jović & Mario Rašić predstavljaju

Foto: Promo

Na koncertu će im se pridružiti vrsni vokalisti - Amira Medunjanin, Matija Cvek, Marko Kutlić i Josip PalamentaDuo u formaciji Boško Jović (gitara) i Mario Rašić (bas gitara) koncertno predstavlja album “Napiši jednu ljubavnu” objavljen u nakladi Croatia Records – album obrada antologijskih pjesama koje su zauvijek obilježile hrvatsku i regionalnu glazbenu scenu. Na koncertu u maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog, 19.ožujka, pridružit će im se vrsni vokalisti – Amira Medunjanin, Matija Cvek, Marko Kutlić i Josip Palamenta.


“Mario i ja sretni smo što imamo priliku u Zagrebu promovirati naš novi CD ‘Napiši jednu ljubavnu’. Album je izašao u izdanju izdavačke kuće Croatia Records. Na maloj sceni ‘Lisinski’ zajedno sa svojim prijateljima izvesti ćemo neke od najljepših ljubavnih pjesama sa ovih prostora. Pjesme “Indeksa”, Arsena, Zdravka Čolića, Kemala Montena i drugih legendarnih autora i interpretatora u novim aranžmanima predstaviti ćemo u suradnji sa sjajnim vokalima: Amirom Medunjanin, Matijom Cvekom, Markom Kutlićem i Josipom Palametom”, kaže Boško Jović.


Na ovom albumu Boško i Mario izvedbama na gitari i bas gitari dali su novu dimenziju svevremenskim hitovima. Nakon istoimenog singla, stigao je i album sa nekim od najljepših pjesama Indeksa, Arsena Dedića, Zdravka Čolića, Gorana Bare i drugih.
Osim Amela Ćurića koji je gostovao na prvom singlu, vokali na ovom albumu su već legendarni Amira Medunjanin, Dino Šaran i Maya Sar, ali i mlade zvijezde – Marko Kutlić i Matija Cvek. Bošku i Mariu na nekim pjesmama pridružili su se i sjajni muzičari – Matija Dedić, Dalibor Dado Marinković, Damir Šomen, Duško Šegvić, Zvonimir Bajević i Matija Antolić.


“Ideja za snimanje albuma se rodila u lockdown periodu u kojem smo Boško i ja razgovarali o glazbi koju volimo svirati. Zaključili smo da ima dosta prekrasnih pjesama koje su nam drage, a pripadaju nekom prošlom vremenu. Pokušali smo ih ‘reanimirati’ na neki svoj način. Primili smo se aranžiranja.


Razmišljali smo tko bi bio taj tko bi mogao na neki novi način otpjevati neke od pjesama koje smo odlučili obraditi. Imali smo čast i zadovoljstvo da nam se na albumu pridruže sjajni vokali: Amira Medunjanin, Dino Šaran, Matija Cvek, Maja Sar i Marko Kutlić.


Pored njih imali čast ugostiti i vrhunske glazbenike instrumentaliste, naše prijatelje: Dadu Marinkovića, Matiju Dedića, Damira Šomena, Matiju Antolića, Zvonimira Bajevića i Duška Šegvića. Sve je to na kraju je tonski uobličio naš producent Alan Omerović, a naslovnicu albuma je osmislio je Adis Elias Fejzić”, kazao je Mario Rašić.


Na koncertu će se tandemu Jović – Rašić pridružiti instrumentalisti – Antonio Vrbički na harmonici, Marko First na violini i Mirsad Dalipi na bubnjevima; kao i vrsni vokalisti – Amira Medunjanin, Matija Cvek, Marko Kutlić i Josip Palameta.