Utorak, 30. svibnja 2023

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

glazbene nagrade

Beyonce oborila rekord za najviše Grammyja, Harry Styles ima album godine

Autor: Hina

06.02.2023. 09:09
Beyonce oborila rekord za najviše Grammyja, Harry Styles ima album godine

Foto: ReutersPop zvijezda Beyonce oborila je u nedjelju rekord na dodjeli Grammyja za najviše osvojenih nagrada u karijeri, ali je ponovno izgubila u prestižnoj kategoriji za album godine od britanskog pjevača Harryja Stylesa.


Beyonce je osvojila četiri Grammyja, uključujući za najbolji dance/elektronički album, čime je u svojoj karijeri ukupno osvojila 32. Dosad je taj rekord, s 31 osvojenim trofejom, držao pokojni dirigent klasične glazbe Georg Solti.


Unatoč uspjehu tijekom godina, 41-godišnja Beyonce nikada nije osvojila nagradu za najbolji album. Harry Styles dobio je tu prestižnu nagradu u nedjelju za “Harry’s House”.
“Toliko sam bio inspiriran svakim umjetnikom u ovoj kategoriji”, rekao je iznenađeni Styles primajući nagradu.


Album pjevačice Lizzo “About Damn Time” proglašen je albumom godine, a pjesma godine je “Just Like That” Bonnie Raitt. Američka džez pjevačica Samara Joy proglašena je najboljom novom umjetnicom.


Reper Bad Bunny je kući odnio nagradu za najbolji album urbane glazbe za “Un Verano Sin Ti”. Najboljim rap albumom proglašen je “Mr. Morale & the Big Steppers” Kendricka Lamara.