Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Zbirka pjesama

Sanin Karamehmedović objavio "Tercu na tišinu" - uglazbljene i neuglazbljene pjesme

Autor: Ivana Kocijan

13.12.2022. 09:27
Sanin Karamehmedović objavio

Pjesme prate i osobni komentari autora te priče o benduSanin Karamehmedović, autor i osnivač dubrovačke grupe Silente, u izdanju Rockmarka objavio je prvu zbirku pjesama »Terca na tišinu«.Sančo, kako ga znaju fanovi, na glazbenoj je sceni prisutan od 2012. kada je objavljen prvi album Silentea. Nakon godina oklijevanja objavljuje vlastitu zbirku pjesama s ukupno 40 uradaka.
Uz već uglazbljene pjesme iz repertoara grupe po izboru autora te u njihovoj originalnoj verziji, bez studijskih ispravaka, skraćivanja ili produljivanja, u »Terci na tišinu« nalaze se i neuglazbljene pjesme kojima će ovo biti premijerno objavljivanje. Pjesme prate i osobni komentari autora te priče o bendu.


“Sve su moje pjesme jednake. Sve nastaju u želji da budu otpjevane. Ako moram imenovati, rekao bih da je ovo zbirka rock poezije koju sam pisao cijeli dosadašnji život i barem nekoliko prošlih.


Ne znam što reći o tim pjesmama, a da već nisam pokušao reći kroz njih. Svaku lijepu sliku ili misao već sam dao pretočiti u pjesme, tako da mi za ove prozne dijelove ostaju samo one suhe, dosadne kao istina.


Neke od ovih pjesama napisane su davno i napisao ih je netko koga više ne poznajem. Netko nalik meni, sličnog pokreta i pogleda, te sam siguran da smo nekad bili dobri, no sad se slabo čujemo.


Osim njih, tu su i nove pjesme. Napisane su nedavno i njih je pisao jedan novi lik, ali i s njim se uskoro namjeravam rastati. Prijateljski, nadam se. Sve moje pjesme, i stare i nove, zajedno su unutra, među istim koricama. Pa neka se snalaze kako znaju. I neka se same objašnjavaju i pravdaju kako su i zašto završile unutra, jer ja to ne mogu”, poručio je Sanin.