Srijeda, 29. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

Trendseterska ikona

Redizajnirani Mercedes CLA donosi još uglađeniji izgled i brojne digitalne novosti

Autor: Edi Prodan

29.01.2023. 09:27
Redizajnirani Mercedes CLA donosi još uglađeniji izgled i brojne digitalne novosti

Još uglađenijeg izgleda i s obiljem digitalnih novosti, Mercedes CLA tri godne nakon predstavljanja nastavlja u obnovljenom izdanjuBrojnim inovacijama i nadograđenom standardnom opremom Mercedes-Benz jača položaj modela CLA Coupé i CLA Shooting Brake kao trendsetera u kompaktnom segmentu.


Novo oblikovani prednji branik, revidirana rešetka hladnjaka sa zvjezdastim uzorkom i novi stražnji difuzor izoštravaju sportski karakter. Tome je pridodana modernizirana grafika u LED High Performance prednjim svjetlima, koja su prvi put standardna, te LED stražnja svjetla. Nove boje »hiper« plava i »spektralno« plava, kao i tri dodatna dizajna naplataka u veličinama do 19 inča, proširuju izbor za individualizaciju. Standardno, novi modeli CLA Coupé i CLA Shooting Brake opremljeni su 17-inčnim aluminijskim kotačima s pet krakova u vanadij srebrnoj boji ili dizajnom s pet dvostrukih krakova u visokosjajnoj crnoj boji sa završnim slojem visokog sjaja. Ekskluzivna unutrašnjost s high-tech izgledom, svježim bojama i novim ukrasima.


Vrhunac unutrašnjosti je samostojeći dvostruki zaslon. Sada uključuje 7-inčni i 10,25-inčni zaslon kao standard. Opcijski su dostupna dva zaslona od 10,25 inča s izgledom širokog zaslona. Nude holističko iskustvo visoke tehnologije i stvaraju iznimno otvorenu prostornu arhitekturu. Upravljač aktualne generacije standardno je presvučen nappa kožom. Alternativno, višenamjenski sportski upravljač prvi je put dostupan u artico umjetnoj koži. Novi ukrasni elementi u izgledu tamnog ugljika, smeđeg limetovog drva otvorenih pora ili smeđih mikrovlakana microcut (samo linija AMG) dodatno poboljšavaju unutrašnjost. Grijani obruč upravljača također je prvi put dostupan u liniji AMG.
Udobna sjedala također su dio novog standarda visoke kvalitete u modelima CLA Coupé i CLA Shooting Brake. Standardno su opremljene kombinacijom ARTICO umjetne kože i trodimenzionalno reljefne tkanine u crnoj boji. Također su opcijski dostupni u trendi sivoj kadulji. Linija opreme progressive nudi tri boje interijera: crnu, macchiato bež i kadulja sivu. Ukupno pet boja presvlaka dostupno je u liniji AMG: crna, bahia smeđa, kadulja siva, titan siva biserno/crna i, prvi put, crveni papar/crna.


U svakom slučaju, obilje noviteta i »šminkerskih« dodataka koji će se sasvim sigurno jako dobro ponijeti na tržištu. Uostalom, pa riječ je o trendseterima u svojoj klasi!