ponedjeljak, 26. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

"PAZITE NA RAZMAK"

Putnici u britanskim vlakovima čut će posebnu poruku kralja Charlesa uoči krunidbe

Autor: Hina

05.05.2023. 11:52
Putnici u britanskim vlakovima čut će posebnu poruku kralja Charlesa uoči krunidbe

Foto: ReutersPutnici u britanskim vlakovima tijekom vikenda krunidbe kralja Charlesa čut će posebnu poruku koju je snimio sam kralj, uključujući podsjetnik “Pazite na razmak”, rekli su dužnosnici u petak.


Objavu Karla i njegove supruge Camille čut će svi koji putuju vlakom ili londonskom podzemnom željeznicom između petka i nedjelje. Krunidba je u subotu.


“Moja supruga i ja želimo Vama i Vašim obiteljima prekrasan vikend krunidbe”, čut će putnici Charlesove riječi, a iza njih Camilline dobre želje za sretno putovanje: “Kamogod putujete, želimo Vam siguran i ugodan put”.
“I ne zaboravite, molim Vas, pazite na razmak”, dodat će Charles.


Izraz – namijenjen upozorenju putnika na razmak između vagona vlaka i perona – bit će odmah poznat Britancima i posjetiteljima zemlje, a koristi se i u nekim željezničkim mrežama u drugim dijelovima engleskoga govornog područja.


“Krunidba je rijedak i uzbudljiv događaj i jako se radujemo što ćemo putnike pozdravljati tom posebnom porukom”, rekla je Jacqueline Starr, izvršna direktorica Rail Delivery Group, koja predstavlja britansku željezničku industriju.


Snimka će se reproducirati na svih 2570 željezničkih postaja širom Ujedinjenog Kraljevstva, rečeno je.