Utorak, 28. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Stiže na proljeće

Profinjen i prostran: Već i sama silueta novog Renault Espacea pobudila zanimanje

Autor: Edi Prodan

25.02.2023. 10:10
Profinjen i prostran: Već i sama silueta novog Renault Espacea pobudila zanimanje


Iza kompaktnih vanjskih dimenzija od 4,72 metra duljine novog Renault Espacea krije se još prostranija unutrašnjost u koju se može smjestiti do 7 putnika. Nakon što je objavio da će njegov novi model nositi naziv Espace, Renault nam otkriva i dvije siluete tog budućeg SUV-a s 5 i 7 sjedala. Igrajući se kontrastima svjetla i tame, te siluete nagovještavaju vanjski dizajn i ukupnu duljinu novog Espacea.


Novi Espace krasi atletski dizajn naglašenih ramena, a bočna staklena površina vozila proteže se do samog stražnjeg kraja pa vozilo djeluje posebno vitko i elegantno. Stražnji je kraj namjerno naglašen spojlerom na krovnoj liniji.


Nadalje, odmjerene proporcije nove generacije Espacea oblikovane su u skladu s aktualnim trendovima i svijetom koji se brzo mijenja. Iako kompaktnija za 14 cm, unutrašnjost nove generacije nešto je šira od aktualne (2,48 m, uključujući treći red sjedala). Sve u svemu, novi Espace nasljeđuje karakteristike koje su proslavile njegove prethodnike te jamči udobnost na duljim putovanjima s do 7 putnika.
Novi Renault Espace svijetu će biti predstavljen na proljeće ove godine.


Renault je povijesna automobilska marka, predvodnik u segmentu električnih vozila u Europi koji oduvijek proizvodi inovativna vozila. Strateškim planom Renaulution Renault je pokrenuo ambicioznu transformaciju prema konkurentnijoj, uravnoteženijoj i elektrificiranoj ponudi vozila veće vrijednosti. Ambicija je marke utjeloviti suvremeni duh i inovacije u području tehnologije, energije i usluga mobilnosti u automobilskoj industriji, ali i šire.