Četvrtak, 20. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

32 C°

"Samo zvijezde"

Novi singl glazbenog projekta Million i Leona Lučeva rađen u formi koja nije uobičajena

Autor:

06.02.2023. 12:36
Novi singl glazbenog projekta Million i Leona Lučeva rađen u formi koja nije uobičajena

Foto: PR

Čitanje poezije uz glazbuNovi singl glazbenog projekta Million – “Samo zvijezde” rađen je u formi koja nije uobičajena – čitanju poezije uz glazbu.


U ovom “organskom” spoju recitacije i pjevane pjesme, izvrsna izvedba našeg priznatog glumca Leona Lučeva stopljena je s glazbom i drugim vokalima u međuigri riječi.

Slavko Remenarić, autor projekta Million kaže o pjesmi i njenom nastanku:


“Napisao sam glazbu posebnog ugođaja koja me vodila do teksta o ‘Tuzi beskraja koja nas je zavela’.


Kada gledam emisije o svemiru i beskonačnosti, zapravo me to čini tužnim i sve ovozemaljske stvari se čine beznačajnim. Tekst se radi i o ljudima koji se međusobno udaljavaju kao što se, zbog širenja svemira i zvijezde udaljavaju jedna od druge, u nepovratnoj entropiji.


Nakon što je Zvonimir Dusper Dus producirao pjesmu eterične atmosfere, pala mu je na pamet ideja da povrh svega stavimo još i recitaciju, što me zaista oduševilo. Dugo smo razmišljali tko bi to izveo, u varijanti od spikera pa do glumaca.


Konačno smo odlučili pitati našeg velikog glumca Leona Lučeva. Njemu se svidjela ideja i pjesma i recitaciju je izveo s vrhunskim osjećajem”.


Spot su režirali i montirali supružnici Remenarić. Dio spota je sniman u galeriji šibenskog kluba Azimut,  a dio u Samoboru u Old Nick’s pubu.


Na pjesmi sudjeluju Leon Lučev kao recitator, Sanja Malek i Slavko Remenarić kao vokali i Dalibor Marinković na bubnjevima. Remenarić svira i sve ostale instrumente, stoji u priopćenju Polak Media.


“Ponosan sam na ovu pjesmu. Ona je hrabar eksperiment kakvih nedostaje u našoj glazbenoj produkciji. Teško je ocijeniti komercijalni potencijal pjesme jer se ne radi o pop ili rock, ambient, jazz ili narativnom formatu. Ili se možda radi o svemu tome zajedno”, rekao je Slavko.