Utorak, 3. listopada 2023

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

EUROVIZIJSKE ZAVRZLAME

Najviše su razočarali upravo Ukrajinci: Mami ŠČ dali su nula bodova, iako govori protiv rata u Ukrajini

Autor: P. N.

14.05.2023. 15:45
Najviše su razočarali upravo Ukrajinci: Mami ŠČ dali su nula bodova, iako govori protiv rata u Ukrajini

Foto: ReutersHrvatska je na Eurosongu od članova žirija iz 37 zemalja dobila tek 11 bodova, a najviše su razočarali Ukrajinci koji su na antiratnu poruku ‘Mame ŠČ’ ostali imuni. Članovi žirija iz 37 zemalja ostali su toliko hladnokrvni da su Hrvatskoj dali tek 11 bodova. Iz tog razloga, prvi dio glasovanja Let 3 dočekao je na razočaravajućem predzadnjem mjestu, no stvar je popravila publika koja je dodijelila čak deset puta više glasova – 112! Zahvaljujući popularnosti kod gledatelja diljem svijeta, hrvatski predstavnici na kraju su završili na 13. mjestu.


No, mnoge je ponajviše neugodno iznenadila činjenica kako je ukrajinski žiri Hrvatskoj dao ravno – nula bodova S objavom predstavnika u polufinalnim večerima, stigli su brojni komentari u kojima se tvrdilo kako je za Let 3 otegotna okolnost što Ukrajina neće imati pravo glasa jer se nekako podrazumijevalo kako od njih možemo očekivati velik, a možda i maksimalan broj bodova.


Očekivanja su se temeljila na činjenici kako su antiratni stihovi pjesme ‘Mama ŠČ’, posvećeni prvenstveno ironičnom prikazu Putina i osudi vojne agresije na Ukrajinu, više nego dovoljni da ova zemlja uzvrati Hrvatskoj velikim brojem bodova za što bolji plasman.