Srijeda, 29. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

Dugoročna investicija

Mercedes-Benz ulaže preko milijardu eura u pogon za proizvodnju električnih kombija u Poljskoj

Autor: T.I.

12.12.2022. 19:41
Mercedes-Benz ulaže preko milijardu eura u pogon za proizvodnju električnih kombija u Poljskoj

Foto: Mercedes

Izgradnja pogona u poljskom Jaworu pored Wroclava nije greenfield investicija, tamo je Mercedes već 2018. godine otvorio svoju prvu tvornicu motora i baterija izvan Njemačke 2018. godineMercedes-Benz je danas objavio da će uložiti više od milijardu eura u izgradnju pogona za proizvodnju isključivo električnih kombija u poljskom Jaworu, blizu tromeđe između Njemačke, Češke i Poljske. Za investiciju je sve spremno, jedino što – kako kažu u Mercedesu – čekaju odobrenje uvjeta kao što je potpisivanje subvencija za ulaganje od strane poljskih vlasti s kojima su potpisali izjavu o namjeri.


Ovo će biti četvrta proizvodna linija u Mercedes-Benzovoj europskoj proizvodnoj mreži kombija, koju reorganizira prema proizvodnji samo potpuno električnih kombija izgrađenih na platformi VAN.EA.


Inače, izgradnja pogona u poljskom Jaworu pored Wroclava nije greenfield investicija, tamo je Mercedes već 2018. godine otvorio svoju prvu tvornicu motora i baterija izvan Njemačke 2018. godine i zaposlio preko 1000 radnika.