Petak, 24. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

»Spare«

Memoari britanskog princa Harryja najprodavanija su publicistička knjiga u povijesti

Autor: Hina

12.01.2023. 10:36
Memoari britanskog princa Harryja najprodavanija su publicistička knjiga u povijesti

Foto: Reuters

Izdavač navodi da je prodano već 400 tisuća primjerakaAutobiografija princa Harryja pod imenom »Spare« (»Rezerva«) najprodavanija je publicistička knjiga u povijesti, objavio je u utorak njezin izdavač koji je prodao već 400 tisuća primjeraka u elektroničkom, audio i klasičnom formatu knjige.


“Oduvijek smo znali da će ova knjiga uspjeti, ali nadmašuje čak i naša velika očekivanja. Koliko znamo, jedine knjige koje su se prvog dana prodale više su one u kojima je zvijezda drugi Harry (Potter)”, izjavio je Larry Finlay, direktor Transworld Penguin Random Housea.


Knjiga princa Harryja, čije je izdanje na španjolskom jeziku greškom pušteno u javnost ranije nego je planirano, službeno je puštena u prodaju u utorak. Željni čitatelji nahrlili su u knjižare kako bi dobili svoj primjerak memoara koji sadrže intimna otkrića o britanskoj kraljevskoj obitelji. Knjiga je već privukla pozornost diljem svijeta zbog Harryjevih optužbi na račun oca, kralja Karla, njegove supruge Camille i starijeg brata, princa Williama.