Subota, 18. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Nova filozofija

Marie Kondo šokirala obožavatelje: "Moj dom je neuredan"

Autor: L. S.

29.01.2023. 10:17
Marie Kondo šokirala obožavatelje:

Foto: Reuters / Marie Kondo

"Nekako sam odustala od pospremanja"Marie Kondo šokirala je obožavatelje tijekom nedavnog webinara na kojem je promovirala svoju najnoviju knjigu, “Kurashi kod kuće s Marie Kondo: Kako organizirati svoj prostor i postići svoj idealan život”.


Kraljica pospremanja izgleda više ne posprema toliko nakon što je rodila svog trećeg sina, te je izjavila: “Moja kuća je u neredu”, prenosi Variety.


Kondo je dodala: “Moj dom je neuredan, ali način na koji provodim vrijeme pravi je način za mene u ovom trenutku i u ovoj fazi mog života.
Do sada sam bila profesionalna spremačica pa sam davala sve od sebe da moj dom uvijek bude uredan. Nekako sam odustala od toga na za mene dobar način. Sada shvaćam da mi je važno uživati u provođenju vremena sa svojom djecom”.


“Pospremati znači baviti se svim ‘stvarima’ u svom životu”, piše Kondo u knjizi. “Dakle, što zapravo želite dovesti u red?”, pita.


Podsjećamo, Kondo je postala međunarodni fenomen 2019. godine lansiranjem Netflixove reality serije “Tidying Up”, u kojoj je pomagala ljudima da očiste svoje neuredne domove i u svojim prostorima vrate mir, te da “pobude radost” u svojim životima.


Iako je Kondo već dugo posvećena uklanjanju nereda iz “fizičkih” prostora, njezina nova knjiga također naglašava važnost čišćenja mentalnih i emocionalnih prostora. Drugim riječima, držati odjeću složenom i organiziranom može biti jednako važno kao i jutarnje slušanje klasične glazbe ili odvajanje vremena za djecu.