Utorak, 26. rujna 2023

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

Borba kraljica

Mariah Carey odbijen zahtjev za nazivom "kraljica Božića": "To je pogrešno, čisti materijalizam"

Autor: L. S.

16.11.2022. 15:35
Mariah Carey odbijen zahtjev za nazivom

Foto: Instagram

Pjevačica je podnijela zahtjev kako bi zaštitila naziv za sebe, no brojne kolegice su se pobunileMariah Carey je još prošle godine u američkom ” Patent and Trademark” uredu podnijela zahtjev u nadi da će “kraljica Božića” postati njen zaštitni znak kojeg će samo ona smjeti koristiti.


Priča je postala javna ovog ljeta, što je kolegicu pjevačicu Elizabeth Chan nagnalo da porazgovara s odvjetnikom i uloži službenu žalbu na Careyin zahtjev.


Ono što je također procurilo je da je Mariah, uz “Kraljica Božića”, pokušala zaštititi i nazive “Princess Christmas” i “QOC”, no svi zahtjevi su joj kategorički odbijeni.
“Božić je doba darivanja, a ne uzimanja, i pogrešno je da osoba pokuša posjedovati i monopolizirati ime poput Kraljica Božića u svrhu čistog materijalizma”, izjavila je Chan, kako prenosi People Magazine.


“Kao nezavisna umjetnica i vlasnica male tvrtke, moj životni posao je okupljati ljude za blagdane, zbog čega su me i prozvali Kraljicom Božića. Moj cilj u ovoj borbi bio je suprotstaviti se maltretiranju sa zaštitnim znakovima, ne samo kako bih zaštitila sebe, već i buduće Kraljice Božića”, rekla je Chan.


Carey je naumila prodavati stari s tim natpisom kako bi na tomu u konačnici profitirala, ali i koristiti ga u kontekstu posla, pjesama, videa i ostalih sa zabavom povezanim elementima.


Chan nije jedina kojoj se potez od Mariah nije posebice svidio. Darlene Love, pjevačica poznata po hitovima poput “Christmas (Baby Please Come Home)” i blagdanskom albumu “A Christmas Gift for You from Phil Spector”, izjavila je kako je ona “kraljica Božića” jer ju je tako prozvao David Letterman godinu dana prije nego je Mariahina “All I Want For Christmas Is You” uopće ugledala svjetlo dana.


Izjavila je: “Sa 81 godinom ne mijenjam ništa. U poslu sam 52 godine i zaslužila sam ga, i još uvijek mogu pjevati. Ako Mariah ima s tim problema, nek’ nazove Davida ili mog odvjetnika“.