ponedjeljak, 6. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

Andrea Dugandžić

Zadarska umjetnica iza aliasa Soorowah očarat će vas prvim singlom "Deceiver"

Autor: Portal ZL

13.03.2024. 11:30
Zadarska umjetnica iza aliasa Soorowah očarat će vas prvim singlom

Foto: Barbara Čolak



Andrea Dugandžić, zadarska umjetnica koja se krije iza surovog aliasa Soorowah, započinje svoj samostalni glazbeni put. Prvi singl zove se »Deceiver« i na njemu je radila sa splitskim producentom Šimom Barbarićem iz diskografske kuće Street Pulse.


Andrea se nakon studija slikarstva na Umjetničkoj akademiji u Splitu posvećuje glazbi, a njezini počeci vežu se uz bend Nikola’s Cage. Nastupili su na brojnim metal i rock festivalima među kojima se ističe prvo mjesto na ST-art Festivalu u Splitu. Tada se Andrea istaknula kao jako interesantna vokalistica, a što je sada vidljivo i kroz prvi solo singl »Deceiver«.


Pjesma je snimljena u zagrebačkom studiju »Dan mrak« kod Ivana Božanića (Pips, Chips & Videoclips). Soorowah je autorica teksta, a glazbu potpisuje zajedno s kolegom i gitaristom Lukom Baranovićem. Šime Barbarić je aranžer i izvršni producent pjesme, a produkciju, snimanje bas gitare i programiranje bubnja potpisuje Ivan Božanić koji je ujedno miksao i masterirao pjesmu.




»Deceiver« će se naći na vinilnoj Street Pulse kompilaciji koja bi trebala biti objavljena krajem ove godine, a na kojoj se biti i druge pjesme splitskog producenta Šime Barbarića koji je »krivac« za jednu drugačiju urbanu glazbenu estetiku.