Nedjelja, 5. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

“LET IT SHOW”

Veliki program za advent u kinu u Sv. Filip i Jakovu 21. i 22. prosinca

Autor: Portal ZL

18.12.2023. 12:30
Veliki program za advent u kinu u Sv. Filip i Jakovu 21. i 22. prosinca

Foto: DKC KINO

Iz kina u Sv. Filip i Jakovu i ovog Božića pozivaju da se zajedno u sklopu adventske manifestacije “Let It Show” prepustimo blagdanskoj čaroliji te uz bogat zabavni program, koncert i jedan nezaboravan božićni klasik doživimo predbožićni ugođaj



Nakon brojnih filmskih poslastica, manifestacija te radionica koje su se u posljednje vrijeme odvijale u filipjanskom kinu, udruge “Super 8”, “U pokretu” i glazbena udruga “Jeremije” ove godine se ponovno okreću božićnoj čaroliji te u četvrtak 21. prosinca i petak 22. prosinca pripremaju bogat filmski i zabavni program.


U sklopu druge po redu manifestacije “Let It Show” u četvrtak nas tako od 18:00 h očekuje dječji program (“Imaš ideju? Ostvari je!”); nastup dječjeg zbora “Filipjanci”, radionica zamatanja poklona i gost iznenađenja, a u petak osim projekcije kultnog ostvarenja Tima Burtona “Nightmare Before Christmas” (20:00 h) slijedi i koncert šibenske grupe “Teke Yeke” (21:30 h). Ulaz na sve programe je slobodan.


FOTO: DKC KINO


Blagdanski klasik za djecu i za odrasle


Smješten u svijet u kojem svaki praznik ima svoju posebnu zemlju, film “Predbožićna noćna mora” prati neumjesnu strast Jacka Skellingtona, voljenoga Kralja Bundeva iz Grada Noći Vještica koji nadzire stvaranje svih strahova i iznenađenja, koje njegov praznik tradicionalno izvozi u “stvarni svijet”. Jacku je dosadila ista rutina svake godine i nalazi novu svrhu u životu kad slučajno nabasa na ulaz u Božićni Grad gdje ga odmah oduševe sjajne boje, igračke, ukrasi i topli duh koje ondje otkriva.


FOTO: DKC KINO




Vraća se kući i postaje opsjednut idejom da preuzme Božić pod svoju kontrolu. Angažira odane sugrađane da mu pomognu da postane zamjenski Djed Božićnjak i stvori “novu i poboljšanu” verziju toga blagdana. Ali Jack uskoro otkriva da i najbolji planovi miševa i kostura mogu ozbiljno zastraniti.


Iako se smatra blagdanskim klasikom, većina će teško povjerovati da je “Predbožićna noćna mora” nastala prije punih 28 godina. Film je režirao poznati američki animator Henry Selick (James i divovska breskva, Koralina i tajna ogledala), ali “Predbožićna noćna mora” neraskidivo je vezana uz Tima Burtona, koji je osmislio priču i likove u filmu – prvom koji je u potpunosti nastao tehnikom stop-animacije. Do ideje za film Burton je došao dok je gledao zaposlenike u jednoj trgovini kako zamjenjuju proizvode za Noć vještica s božićnim dekoracijama. Projekcija se odvija u sklopu programa “Kinoteka”.


Nakon projekcije filma slijedi bend “Teke Yeke“


FOTO: DKC KINO


Šibenski bend “Teke Yeke” nastao je kao posljedica teške dosade uzrokovane globalnom pandemijom. Sačinjen od “jedinstvenog spoja starosti i neiskustva” ovaj band profinjenog zvuka vodi vas na glazbeno putovanje po domaćim i stranim top ljestvicama.


Riječ je o bendu koji je kombinacija iskusnih šibenskih glazbenika i mladih snaga. Band je specifičnog zvuka, jer ima dva vokala, te osim standardnih dviju gitara i basa, zvuk upotpunjuje i ukulele.


“Repertoar je šarolik, najviše rock, ali ima i popa. U svakom slučaju 90% stvari koje sviramo drugi cover bandovi u Šibeniku ne sviraju, kažu iz benda”. Koncert se odvija u sklopu programa “Fijuzika”.


U sklopu adventa u četvrtak 21.12. održava se besplatna radionica zamatanja poklona u sklopu koje svi mogu donijeti svoje poklone i prepustiti njihovo zamatanje volonterima iz kina. Sav materijal je osiguran i besplatan.


Pokrovitelji programa su Općina Sv. Filip i Jakov, TZ Općine Sveti Filip i Jakov, Udruga “Napredak” i Zadarska županija.