Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Smotra

Učenici glasovira oduševili nastupom u Bersinoj dvorani

Autor: Đurđa Baljak

19.04.2023. 21:01
Učenici glasovira oduševili nastupom u Bersinoj dvorani

Foto: Arif Sitnica



U okviru proslave »Županijskih dana« jučer je u koncertnoj dvorani Braće Bersa u Kneževoj palači održana »Smotra učenika glasovira Zadarske županije«. Ideja je proizašla iz dugogodišnje suradnje Osnovne glazbene škole (OGŠ) Svetog Benedikta i Glazbene škole Blagoje Bersa, koje redovito organiziraju zajedničke koncerte. Ovaj put su im se priključili i učenici OGŠ-a iz Biograda na Moru.


– Prva smotra je održana prošle godine u koncertnoj dvorani GŠ-a Blagoje Bersa, a veliko oduševljenje učenika i roditelja dali su nam poticaj da nastavimo s tom pričom. Međutim, potencijal učenika Zadarske županije, ali i rada nastavnika glasovira triju škola prepoznala je i Zadarska županija, pa se tako ovogodišnja smotra održava u okviru Županijskih dana, započela je ravnateljica GŠ-a Blagoje Bersa, Branka Višić Karavida, dodavši kako je nastupilo 29 učenika, od početnika do maturanata, a publika je, kako kaže, pritom imala priliku čuti i sudionike 61. Međužupanijskog natjecanja.


– Večeras su nastupali najbolji učenici klavira u Zadarskoj županiji, a među njima i oni koji su sudjelovali ove godine na 61. Međužupanijskom natjecanju, a neki od njih su se kvalificirali i na Državno natjecanje, pa je tako naša učenica Ena Tokić osvojila drugu nagradu, kazala je ponosno ravnateljica Višić Karavida, dok je ravnatelj OGŠ-a Sv. Benedikta Igor Cecić istaknuo kako su im od prošle godine redoviti gosti i učenici Glazbenog odjela Osnovne škole Biograd na Moru.




– Ova Smotra ne predstavlja natjecanje, nego jednu zaista lijepu suradnju i druženje. Koliko smo mi ponosni na naše učenike, toliko je ponosna i naša županija koja je ovu Smotru uvrstila u program proslave, zaključio je ravnatelj Cecić.