Četvrtak, 16. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

NEXT-MUSEUM

U NMZ-u niz događanja povodom Erasmus dana

Autor: Portal ZL

08.10.2023. 16:12
U NMZ-u niz događanja povodom Erasmus dana

U srijedu 11. listopada 2023. godine u organizaciji Narodnog muzeja Zadar održat će se niz događanja povodom Erasmus dana s temom digitalizacije u muzejima i to u sklopu Erasmus+ projekta “NEXT-MUSEUM: Promicanje digitalizacije u malim i srednjim muzejima kroz osobu digitalnog kustosa u Koncertnoj dvorani Kneževe palače.




Naglasak događanja povodom Erasmus dana u Narodnom muzeju Zadar stavljen je na predstavljanje video igre Ifigenija koja javnosti predstavlja fundus Narodnog muzeja Zadar na edukativan i zabavan način. Cilj je putem video igre doći do posjetitelja koji su u nemogućnosti češće posjećivati Muzej. Video igra Ifigenija je još jedna prilika kojom publici možemo predstaviti povijest Zadra.


Next-Museum je KA2 projekt sufinanciran iz programa Erasmus+ Europske unije, koji uključuje 4 zemlje (Italija, Grčka, Hrvatska, Španjolska) s ciljem poticanja i podrške digitalizaciji kulturne baštine, i to u području Upravljanja muzejima, a u primjeni na male i srednje muzeje kroz osmišljenu obuku za usavršavanje stručnjaka koji rade kao muzejski kustosi.


Konačni cilj projekta je definiranje zajedničkog modela operativnog plana koji bi omogućio digitalnu transformaciju u muzejima na sljediv način čime bi se snažno doprinijelo valorizaciji, dostupnosti i vidljivosti cjelokupne kulturne baštine Europske unije.