Nedjelja, 5. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

URBOFON LIVE

SUN U Zadranima pripremila magično, intimno i glazbeno iskustvo

Autor: Portal ZL

02.12.2023. 15:15
SUN U Zadranima pripremila magično, intimno i glazbeno iskustvo

Foto: UDRUGA PRIZMA



Posljednji koncert ovogodišnjeg Urbofon Live programa još jednom je dokazao da zadarskoj publici nedostaje plesa, druženja, uživanja i otkrivanja bisera domaće nezavisne glazbene scene. U audio-vizualnom klupskom ambijentu Zadrani su uživali u indie/elektro/pop izričaju jedinstvene SUN U.


I ovaj put, dvorana Centra za kreativne industrije oduševila je one koji su prvi put u njoj doživjeli glazbeno iskustvo, a oduševljenje prostorom i atmosferom koja je vlada nije krila ni SUN U.


– Prepoznali smo Urbofon Live program, veliki trud i napor ekipe koja se trudi dići nezaivsnu scenu u Zadru na noge i bez puno razmišljanja odlučili podržati cijelu priču i održati koncert u vašem gradu, rekla je Sanja Šiljković, kantautorica koja je u glazbenom svijetu od svojih srednjoškolskih dana, a zadnjih godina plovi solo vodama pod umjetničkim imenom SUN U.


Foto: Udruga Prizma




Mračan klupski prostor, osvijetljen tek led lampama u boji, učinio je magičnu i intimnu atmosferu kao stvorenu za ples i stapanje s glazbenom podlogom koju su uz SUN U kreirali Stjepan Begušić na drumpadu i Marko Kuljanski na bas gitari.


Uz presjek pjesama s dosad objavljenih albuma „Discover“ i „Beton“ koje je SUN U podijelila u dva bloka, iznenađenje večeri bila je sjajna obrada pjesme „Missing“ benda Everything But The Girl. I nakon sat i pol vremena svirke, publika je htjela još pa je SUN U obećala vratiti se u Zadar po objavi trećeg studijskog albuma koji bi iduće godine trebao ugledati svjetlo dana.