Nedjelja, 28. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

UČENIČKI KONCERT

OGŠ sv. Benedikta najavljuje tradicionalni Koncert u došašću

Autor: Portal ZL

18.12.2023. 09:55
OGŠ sv. Benedikta najavljuje tradicionalni Koncert u došašću

Foto: Arhiva ZL



Nakon nedavnog gostovanja u Domu za starije i nemoćne Zadar, učenici, učitelji i ravnatelj Osnovne glazbene škole sv. Benedikta, jedine katoličke umjetničke škole u Republici Hrvatskoj, pozivaju javnost na tradicionalni Koncert u došašću, u srijedu, 20. prosinca 2023. u 19 sati, u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru.


Koncert u došašću jedan je od tri velika učenička koncerta u organizaciji Osnovne glazbene škole sv. Benedikta i njihovih osnivačica, Benediktinki svete Marije. Na ovogodišnjem Koncertu u došašću predstavit će se polaznici predškolske glazbene skupine, školski zbor i orkestar te čitav niz najboljih solista na raznim instrumentima. Prilika je to pokazati uspjehe rada i vježbanja kroz proteklo prvo polugodište tekuće nastavne godine, ali i velike ljubavi prema glazbi.


Učenici Osnovne glazbene škole sv. Benedikta na početku svog glazbenog školovanja odabiru između šest ponuđenih instrumenata: flaute, gitare glasovira, klarineta, oboe i violine te uz svesrdnu podršku svojih roditelja, stručno i kolegijalno vođeni od strane svojih učitelja svladavaju vrlo izazovne, ponekad naizgled nemoguće zadatke, napredujući i razvijajući sposobnosti u poticajnoj atmosferi. Najbolji od njih, a to ne ovisi samo o darovitosti, već i o pažljivom slušanju uputa stručnjaka, sustavnom radu i pozitivnom stavu, dobiju priliku predstaviti se na javnim koncertima, kakav je i Koncert u došašću, koji najavljujemo.




Ulaz na koncert je slobodan, a svima koji se odazovu garantiraju ugodno iskustvo!