Petak, 10. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

KLASIKA U ARSENALU

Ljubimci španjolskog kraljevskog dvora na pozornici sa Zadrankom anđeoskog glasa

Autor: Sponzorirani sadržaj

06.11.2023. 08:34
Ljubimci španjolskog kraljevskog dvora na pozornici sa Zadrankom anđeoskog glasa

Foto: ZOE SARLIJA/PIXSELL

Ako ste zaljubljenik u klasiku, Arsenal je pravo mjesto za vas. U svojim kalendarima zabilježite 11. studenog, jer je taj dan na rasporedu »Klasika u Arsenalu«. Poznata zadarska sopranistica Nela Šarić udružuje se sa Zagrebačkim solistima kako bi vam pružila nezaboravno iskustvo klasičnih izvedbi. Dok mlada zadarska sopranistica Nela Šarić posljednjih godina uspješno gradi međunarodnu karijeru, Zagrebački su solisti već godinama renomirani sastav, čije koncerte ne propuštaju hrvatski zaljubljenici u klasičnu glazbu. Pribilježite se stoga već sada za koncert »Klasika u Arsenalu«, koji sće vas vratiti u neka ljepša vremena.


Zanimljiv repertoar


Zagrebački solisti su osamdesetih godina prošlog stoljeća imali najprodavaniji album klasične glazbe u svijetu. Ljubimci su španjolskog kraljevskog dvora, a u Beču se za njih kaže »ako želite slušati Mozarta idite u Zagreb«. Ove koncertne sezone proslavit će 70. godina kontinuiranog umjetničkog djelovanja, a do sada su održali gotovo četiri tisuće koncerata na svim kontinentima, u najvećim svjetskim centrima i najslavnijim koncertnim dvoranama. Redovito su gostovali na najpoznatijim glazbenim festivalima, a uz njih su muzicirali brojni ugledni solisti.


»Solisti« svojoj publici kroz niz uspješnih koncerata već godinama donose najbolje od klasične glazbe, bilo da ju izvode u originalu ili da u izvedbe unose dašak modernog prizvuka.


Zagrebački solisti izvode repertoar koji uključuje barokna, klasicistička, romantička, ali i djela suvremene glazbe, s posebnom pažnjom usmjerenom na aktualizaciju ranijih, ali i predstavljanje mlađih generacija hrvatskih skladatelja. Sedamdeset godina uspješnog djelovanja ovoga renomiranog hrvatskog ansambla klasične glazbe može se zahvaliti brojnim sjajnim glazbenicima koji su, u određenome razdoblju, zauzimali mjesto članova Zagrebačkih solista, a ono što sve članove – prošle, sadašnje i buduće, sasvim sigurno ujedinjuje, jest vrhunska razina i discipliniranost u vještini kojom se bave te nepresušan entuzijazam i ljubav prema glazbi, a napose komornome muziciranju.


Foto: ARHIVA ZL


Popust na ulaznice


Zagrebački solisti 11. studenog nastupit će u koncertnom ciklusu »Klasika u Arsenalu«. U izuzetno atraktivnom programu, sastavljenom od poznatih djela gudačke literature, pridružit će im se i sopranistica Nela Šarić, jedno od najboljih imena mlade hrvatske operne scene.


Ulaznice za ovaj koncert dostupne su od ponedjeljka 23. listopada, a možete ih naravno kupiti i online. Ulaznice kupljene u Arsenalu i hotelu Ilirija u Biogradu na Moru do 7. studenog 2023. ostvaruju popust od 15 posto.


Cijene ulaznica:
Parter

23 € – Parter
28 € – Fan pit (parter s barskim stolom bez stolica; obavezna konzumacija paketa pića – definira se prilikom kupovine karata, čeka Vas na stolu na dan koncerta te se tada i plaća)
Galerija
33 € – VIP standard (barski stol bez stolica, od sredine do zida galerije)
40 € – VIP premium (stol sa stolicama, premium zona od ograde galerije do sredine; uvjet minimalno 4 osobe za stolom)